Pupillen hand in hand met de spelers van het 6e

ERMELO – Het 6e van EFC’58 heeft een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Tijdens het oplopen van de voetballers mochten de pupillen meelopen. Zo begon de wedstrijd tegen NSC Nijkerk 4. ,,Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kinderen ook mee warmlopen,” vertelt Yuri Onderweegs, die een en ander samen met teammaatje Nick Prent had geregeld.

Prent had, speciaal voor deze wedstrijd het hoofdveld gereserveerd. ,,Bij EFC’58 is al lang niet meer zoiets gedaan,” legt Onderweegs uit. ,,We hebben sinds dit seizoen gelukkig weer een pupil van de week. Dit alles past in het plan om onze voetbalvereniging weer extra aantrekkelijk te maken.” Door de pupillen weer meer te betrekken bij het volwassen voetbal, leren ze ook de spelers beter kennen. ,,Kleine dingen die helpen bij een optimaal spelplezier.” Dat is volgens Onderweegs, die een sportopleiding volgt, enorm belangrijk.

Feestje

Na het oplopen de kinderen konden de jonge voetballers terecht in de kantine voor een hapje en een drankje. Na de wedstrijd stond Onderweegs zelf achter de bar om een feestje te bouwen. En daar was genoeg reden toe. Het team won met 4-3 en dat is knap van dit jonge team dat voor het eerst in het seniorenvoetbal speelt. Het 6e van EFC’58 staat in de middenmoot van het klassement.