Invallers maken het verschil

ERMELO - Zoals zo vaak viel er tijdens de streekderby tussen VVOG en DVS’33 niet echt veel te genieten qua spel. Er was wel veel publiek en het viel op dat de sfeer gemoedelijk was en de groenen en de geelzwarten wat dat betreft meer en meer verbroederen. DVS’33 was de gelukkigste na twee late doelpunten, 0-2. De invallers maakten zaterdag het verschil in Harderwijk.

DVS’33, zonder onder meer de gevaarlijke Benjamin Roemeon, controleerde vanaf het begin de wedstrijd en had meer balbezit dan de gastheren. De eerste kans was voor VVOG. Uit een corner moest doelman Daan Huiskamp de bal loslaten en scoorde Pernelly Biya maar de goal werd afgekeurd doordat Jeremy de Graaf de doelman te veel belaagd had. Pas vlak voor rust deed DVS’33 van zich spreken maar de strakke voorzet van Coen Vloedgraven was voor de aanstormende spitsen van DVS’33 te hard.

Invallers beslissend

In de tweede helft viel Kenneth Aninkora als eerste in en hij was zeer actief. VVOG kreeg te maken met drie serieuze blessuregevallen waardoor zij geen wisselmogelijkheden meer over hadden. DVS’33 bracht Stef Nijland in die een kwartier voor tijd in het strafschopgebied gepakt werd. Penalty. Aninkora pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal loepzuiver in de rechterbenedenhoek. Er barste een enorm feest los aan de DVS-zijde. VVOG probeerde het daarna nog wel maar bij DVS’33 stond er net als de week er voor een ploeg die geen krimp gaf en voor elke meter knokte.

Genadeklap

In de negentigste minuut was het de actieve Quincy Veenhof die VVOG de genadeklap toediende en onberispelijk de 0-2 tegen de touwen ramde. Alles wat geel-zwart was vierde feest. Kluivert deed dat iets te uitbundig voor het VVOG deel en werd even later teruggepakt door Jeffrey Snijders, voorgaande jaren nog wel eens een plaag voor de Ermeloërs. Zaterdag niet. Hij mocht met rood vertrekken. Toen na afloop ook nog eens bekend werd dat VVSB gewonnen had, waren de druiven dubbel zuur voor de Harderwijkers die daarmee onderaan kwamen te staan in de Derde Divisie. DVS deed goede zaken voor de periode en mag het zaterdag opnemen tegen ODIN, thuis.