Publiek weet Sportlaan niet te vinden

ERMELO - Na twee winstpartijen, waaronder de streekderby tegen VVOG, hadden de DVS-ers vandaag weer een offday. Door een ‘Huiskampje’ kwam Odin’59 na twintig minuten eenvoudig op voorsprong. Balverlies van Pinarci, die vervolgens apathisch bleef staan mopperen op de scheidsrechter, leidde net voor rust zelfs de 0-2 in. Het was los zand en op aanvoerder Evre en middenvelder Maarten van Dijk na, leek niemand te beseffen dat er publiek stond te kijken, hoewel het aantal ook erg tegenviel.

Voor een tribune die nog niet voor een kwart gevuld was en een verdwenen Hofman- side, kwam DVS’33 tegen Odin’59 redelijk uit de startblokken, maar al heel snel stagneerde de opbouw van de thuisploeg. Het heen en weer getik tussen laatste verdedigers Evre en Van de Berg was om duizelig van te worden. Middenvelders Lars Dekker, El Ablak en Pinarci stonden erbij en keken er naar en bleken niet in staat het spel naar zich toe te trekken. De tweemans-voorhoede met Veenhof en Akla werd dan ook geen enkele keer in stelling gebracht. Het leek een saai duel te worden maar Odin’59 werd in het zadel geholpen door doelman Daan Huiskamp. Normaal kan de doelman een bal over 40 meter op een stropdas leggen, maar hij kan op zijn tijd ook lichtzinnig omgaan met snelle spitsen. Zijn kapbeweging ging helemaal de mist in zodat de gasten makkelijk konden scoren. Opvallend was dat de hele ploeg het apathisch accepteerde, geen enkele speler probeerde met een aai over de bol Huiskamp te troosten. Het is typerend voor een ploeg dat zaterdag geen ploeg was. Het werd nog erger toen vlak voor rust de verdediging eenvoudig werd uitgespeeld en de 0-2 op de borden kwam.

Van plan veranderen

Het viel menigeen op dat trainer Peter Wesselink zijn ploeg zo lang met twee verdedigende middenvelders liet spelen en de eerste 45 minuten niet van plan veranderde. De thuisploeg wist niet een keer gevaarlijk te worden op een schotje van Jeremy Jonker na. In de rust werd de boel wel omgegooid. Nijland en Aninkora kwamen erin voor Lars Dekker en El Ablak. Met name dankzij Aninkora kwam DVS’33 wel meer op de helft van Odin. Gevaarlijk werden ze echter niet. Dat veranderede pas toen Roemeon het veld in kwam. De snelle buitenspeler had te veel last van zijn hak om in de basis te staan. Maar ook in dertig minuten was duidelijk dat DVS’33 Ermelo met Roemeon een andere ploeg is. Na de eerste geslaagde aanval in de wedstrijd stuurde Jonker Roemeon de diepte in die de bal strak teruglegde op Quincy Veenhof die snoeihard de 1-2 op de borden schoot. Het bleek de eerste en tevens laatste kans van de wedstrijd te zijn. De wil was er meer dan in de eerste helft, maar de Heemskerkers konden makkelijk overeind blijven.

Probleem

Het probleem van de Ermeloërs is lastig te duiden. De kwaliteit is blijkbaar toch te beperkt om het gemis van bijvoorbeeld Kruisheer, Roemeon en Hilten op te vangen. Maar ook de teamgeest mist. Wellicht is dat te verklaren doordat acht van de elf spelers die in de eerste helft in het veld stonden, volgend jaar vertrekken. Duidelijk is wel dat het restant van de competitie op deze manier nog een zware weg wordt. Het publiek lijkt inmiddels op zaterdagmiddag al een andere bestemming te hebben gevonden.