Ermeloër Albert van Wincoop reed in twee klassen

ERMELO – Na een Corona-afwezigheid van twee jaar, scheurden afgelopen zaterdag ruim honderd klassieke motoren door Ermelo’s buitengebied. Toch scheelde het maar een haartje of het evenement was in het water gevallen.

,,Vrijdag, toen we aan het opbouwen waren, stond het hele terrein nog vol onder water, maar gelukkig was dit zaterdag weg. Anders hadden de motoren en de monteurs er niet kunnen staan. En dan weet ik het nog zo net niet…,’’ vertelt organisator Bert van den Hoorn. Maar, uiteindelijk werd het weer een topdag. Volgens de organisatie was er wel vierhonderd man publiek. Een prachtig evenement. Van den Hoorn: ,,En de hele buurt helpt mee en is enthousiast. Niemand zeurt over lawaai.’’ ,,Een topevenement en goede saamhorigheid van de buurtschap,´´ vult lokale ‘held’ en voormalig Nederlands kampioen Albert van Winkoop aan. Van Winkoop had van te voren aangegeven nog niet te weten met welke motor hij zou deelnemen: de MV Agusta 350 of de Honda VFR400 F uit 1987. Uiteindelijk werd het zeer verrassend een andere motor. ,,Ik had donderdag nog een motor geleend, een Honda 400. Dat ding had al een tijdje niet gelopen, maar we zijn even aan het sleutelen gegaan en hij was op tijd klaar voor de start.’’ Van Winkoop nam met deze motor deel aan de 500cc én de 750cc en liet ze allemaal zijn achterwiel zien.

Gemeente

Tussen de races door reed Van Winkoop nog met de ParijsDakartruck over het parcours. Eigenlijk zíjn parcours, want het is in z’n voortuin. Nogmaals, een groot feest. Wel wil Van den Hoorn tot slot nog een opmerking maken richting de gemeente. ,,Het is een echt buurtevenement dus ik hoop dat de gemeente het parcours in stand houdt als er meer woningen worden gebouwd. En dan geen kruisingen en drempels aan gaat leggen, want het zou zonde zijn als dergelijke evenementen (en dat geldt voor Van den Hoorn ook voor de wielerronde) hier niet meer zouden kunnen.’’

De foto is gemaakt door de twaalfjarige Elin Bakker.