Hardloopspektakel draagt bij aan gezelligheid in dorp

 ERMELO - Komende zaterdag lijken de weersomstandigheden heel goed om hard te lopen en om een geweldige After Party bij te wonen. Niet zo extreem heet als in 2019 toen het voor met name de hardlopers te warm was. Het aantal inschrijvingen zal net als de voorgaande edities op de 900 plus liggen, waaronder enkele Oekraïners. Met dit aantal is de organisatie dik tevreden.

Het beloofd een spektakelstuk te worden bij de Van Panhuis BouwBedrijvenloop want met name Stukadoor van de Kamp heeft een sterren-ensemble aan de start staan. Maar ook andere teams zullen zich niet zo maar neerleggen bij dit feit. Niemand minder dan Yonas Yacob Tsighe staat aan de start van de Nero-halve marathon. Deze toploper heeft onder meer Harderwijk en Nunspeet op zijn naam gezet, beiden met een parcoursrecord. Het is een potentiële 1.06 loper. Dat wordt genieten en hard fietsen voor de voorfietser van de VWV. Die staan ook deze editie weer klaar om de op kop lopende atleten te begeleiden.

Eer

Er staan ook twee woongroepen van ’s Heeren Loo aan de start. Deze groep jongeren heeft een aantal maanden geleden het hardlopen ontdekt. Na een moeizame start is het enthousiasme steeds meer toegenomen om zaterdag aan de start te staan van de 5 kilometer. Polskamp Ermelo heeft hen een mooi arrangement aangeboden om het lopen nog aantrekkelijker te maken. Het resultaat: men staat met 22 jongens en meiden aan de start. Zij vinden het zelfs een eer om in het dorp hard te lopen hoewel dat ook weer als erg spannend wordt ervaren.

DJ Dragon Trixz

Eén van de jongeren van deze woongroep, Jason de Boer, heeft meer met muziek en hij heeft Marco van Dijk bereid gevonden om een plekje in te ruimen op het hoofdpodium. Hij is dagelijks met muziek bezig en na een oefensessie in café de Molenaer was van Dijk overtuigd. ,,Een talentje en we zijn natuurlijk bereid om hem kunsten te laten vertonen op het podium, nog voor het optreden van Jeroen van der Boom om zes uur.’’

 Brief

Tijdens de editie van 2019 werd er door de HME-organisatie voor het eerst professionele verkeersregelaars ingehuurd. Toen verliep de doorstroming van met name De Verbinding nagenoeg feilloos. Ook dit jaar zal dezelfde organisatie zorgen voor de doorstroming, ook in de Koninginnebuurt. De bewoners hebben allemaal een brief ontvangen met de details van het oponthoud. Wanneer men die niet heeft ontvangen, kan men contact opnemen met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De organisatie hoopt dat alle ondernemers die aan het parcours hun zaak hebben, ook de kansen ziet die het evenement biedt want er zullen enkele duizenden mensen op afkomen.

 Starttijden

15.15 uur: Mulderij kidsrun
15.45 uur: Nero halve marathon
16.30 uur: OAK tien kilometer
16.35 uur: Onderweegs & de Groot 5 kilometer
16.35 uur: Van Panhuis Bouw bedrijvenloop
16.36 uur: Polskamp Iedereen-Kan-Meedoen-Loop

Jubileummedaille

De deelnemers ontvangen een jubileummedaille, een hardloopshirt, een appel (Goudreinet), krentenbol (Harrie van Looijengoed) en een blikje sportbier (Uddelaer). De nummers 1, 2 en 3 bij de mannen, vrouwen en kinderen worden gehuldigd en ontvangen een beker (Midden Nederland Makelaars), bubbels (Gall&Gall) en een boeket bloemen (Florado).

After Party

Vanaf 18.00 uur start het optreden van Jeroen van der Boom voorafgegaan door DJ’s. Rond 19.00 uur zal Yves Berendse optreden. Daarna o.a. DJ Rob en DJ Appie. Arnoud’s Catering Service zal zorgen voor de inwendige mens met festifalfood maar ook de omliggende eetgelegenheden zullen het vuur aan hebben in de keuken. De organisatie heeft het geluk dat veel Ermelose inwoners het evenement omarmen en ook de handen uit de mouwen steken. Vanaf 10 uur zaterdagmorgen zal er gewerkt worden. De vrijwilligers worden in de watten gelegd door de Bourgondiër.

Startnummers

De organisatie roept deelnemers op om hun startnummer al op vrijdagavond op te komen halen bij Intersport Ermelo. En anders zaterdagmorgen vroeg. Vanaf 11 uur is het secretariaat op het Molenaarsplein open. Ermeloërs worden aangeraden hun auto te laten staan zaterdag gezien de grote toeloop van verkeer, ook door de Pinkstermarkt.