Uiteraard ook een kruisje voor drie dagen wandelen

ERMELO – De Via Gladiola, de Sint Annastraat, bekende namen voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hier eindigt immers hun heroïsche daad, het volbrengen van de wandelmars. En dan is het feest, met duizenden toeschouwers, muziek en drank. Ook de Ermelose wandelaars hebben de Vierdaagse met goed gevolg volbracht. Hulde en respect voor al die toppers.

De eerste fanatieke wandelaars waren vanmorgen al voor 09:00 uur weer terug in Nijmegen. De laatsten moeten uiterlijk om 18:00 uur over de finish zijn. Als het bijna zo laat is, rennen enkelen de laatste meters om toch maar niet te laat te zijn. Maar, er zijn er ook die wel te laat zijn, een heftige teleurstelling. Militairen moeten overigens om 16:30 uur binnen zijn, maar zij krijgen hun kruisje op Charlemagne waarna ze fris en gewassen een eretocht over de Via Gladiola mogen maken. Traditiegetrouw krijgen alle wandelaars die de Via Gladiola opkomen, gladiolen in hun handen geduwd. En die moeten natuurlijk mee over de finish. De Vierdaagselopers worden langs de kilometerslange Via Gladiola met marsmuziek en applaus binnengehaald door ruim 100.000 toeschouwers.

Gelukt

Monique van Beek en haar schoonvader Eddie van Beek hebben de Vierdaagse goed gelopen. ,,Het is ons gelukt!’’ schrijft Monique trots. Voor Han Wilhelm was het vandaag goed wandelweer. En hij kan het weten, want hij voltooide vandaag zijn 33e Vierdaagse! Als verrassing stond zijn vrouw Tirza hem op te wachten in Cuijk om hem te begeleiden tot de finish aan de Sint Annastraat. Bas van der Mooren voltooide vandaag zijn zesde Vierdaagse. ,,Machtig mooi om dit weer te kunnen doen.’’ En uiteraard kwam ook Bert van Panhuis vol goede zin aan de finish. Hij liep dit jaar wederom voor z’n stichting Met Uitgestrekte Hand en natuurlijk voor hulp aan Oekraïne. En wie kan er trotser zijn dan Ditty Jansen? Haar eerste vierdaagse en gehaald. Gefeliciteerd!