Tweede kampioenstitel in korte tijd

ERMELO – Ze is er klaar voor, scherp, op gewicht en gefocust, meldde trainer Erik van der Wal zaterdag nog over Noor Oosterhoff. En dat klopte, want zondag 25 september werd ze in Den Haag Nederlands Kampioen.

Oosterhoff (17) werd zondag Nederlands Jeugdkampioen in Thais Boksen (off. Muay Thai) in de Fightclub Den Haag. Ze won van de zeer ervaren en huidige kampioen Serena Anslijn (16). De beide vechters gaven elkaar niet zoveel toe, maar na vijf ronden werd Oosterhoff unaniem als winnaar aangewezen en kon ze de winnaarsbelt mee naar Ermelo nemen. Muay Thai is een vechtsport dat bestaat uit staand vechten vermengd met een verscheidenheid aan clinch-technieken. Hierbij mogen zowel vuisten, ellebogen, knieën en schenen worden gebruikt.

Mannetje

Afgelopen juli werd de Ermelose Europees kampioen Brazillian Jiu Jitsu, dus ze staat haar mannetje. Oosterhoff traint al zo’n twaalf jaar bij Erik van der Wal, eigenaar van Budo Academy Physical Ermelo.
De coach is zeer tevreden met het resultaat: ,,Noor heeft zeven weken spartaans geleefd en met een ijzeren discipline getraind. Hoewel ik nog enkele verbeterpunten zie, ben ik als leraar zeer tevreden''.