Herfsttochten door Veluwse bossen

ERMELO - Op zaterdag 8 oktober organiseert de Veluwse Wieler Vereniging haar inmiddels landelijk bekende MTB tocht met veel variatie in afstanden en moeilijkheidsniveau. Er kan gereden worden over 30, 45, 60 en 100 kilometer. Voor elk wat wils, dus.

Een aantrekkelijke route over 30 km door de Ermelose bossen en over de Ermelose Heide is ideaal voor de beginnende MTB-er. Voor iets meer uitdaging is er een wat technischer afstand van 45 km. De 60 km gaat nog een stapje verder en voert de deelnemers door het Leuvenumse bos met ook daar een mooi afwisselende parcours en wat technische uitdagingen. Voor de liefhebbers van de lange afstand is het mogelijk deel te nemen aan ‘Veluws Taaiste’. Een marathon van 100 unieke kilometers en 500 hoogtemeters. Veel afwisseling in landschap en techniek. Alles wat de schitterende omgeving van Ermelo te bieden heeft, zit erin. Inmiddels staat deze tocht landelijk hoog aangeschreven en trekt hij ook deelnemers uit België.

Verzorging

Voor alle afstanden geldt dat er goede verzorging wordt geregeld door het enthousiaste team van vrijwilligers. Hier en daar noemt de organisatie het zal het zelfs ‘verrassend’. Er wordt zoals altijd gestart vanuit de vertrouwde basis de Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66. Daar kan veilig geparkeerd worden. Omkleden en douchen van deelnemer én fiets is mogelijk en er is ruime gelegenheid voor een hapje en drankje vooraf en na afloop. Zin om mee te rijden? Kijk op de website VWV-Ermelo.nl voor alle informatie en inschrijfmogelijkheden.

Starttijden

100 km 08:00 uur tot 09:00 uur (alleen in okt)
60 km 09:00 uur tot 10:30 uur
45 km 09:00 uur tot 10:30 uur
35 km 0900 uur tot 10.30 uur
Voorinschrijving en pinbetaling mogelijk.
LET OP: Deelname aan de ‘VELUWS TAAISTE’ 100 km op 8 oktober kan ALLEEN VIA VOORINSCHRIJVING. en WORDT ALLEEN OP GPS GEREDEN!! GPS bestanden zijn te downloaden, 1 week voor aanvang tocht, via website VWV-Ermelo.nl