Soms zwak, dan weer veerkrachig

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen Rkav Volendam met 3-2 gewonnen. Lange tijd leek de thuisploeg op een 0-2 verlies af te stevenen, maar met opgerolde mouwen wist het toch nog de drie punten te pakken.

Op basis van het balbezit was de overwinning terecht. Volendam was duidelijk niet gekomen om veel weg te geven en had de focus op snelle counters gericht. Na een aardige openingsfase van DVS- kant, verzande het spel al snel in plichtmatig rondspelen van de bal. Wel kreeg Ali Akla de bal op de pantoffel, maar de volley ging voorlangs. Nassim El Alblak had geniale momenten afwisselend met dom balverlies. Hij dacht als fortbewaarder, was dan weer een moment aanvallend, maar leed balverlies en bood daarmee Volendam alle ruimte om de snelle counter in te zetten. Heel DVS’33 stond verkeerd en daardoor kon Roy Tol een lange eenzame weg richting Daan Huiskamp omzetten in een doelpunt, 0-1. Stef Nijland speelde zich nog een keer mooi vrij, maar diens gerichte inzet schampte de paal. Daarmee was het wel op in de eerste helft, waarin met name Daan Huiskamp zich profileerde met enkele knappe reddingen uit de counters van Volendam.

Getergd

Iedereen voelde in de rust dat er wat ging veranderen. Lars van Wetering kwam de ongelukkige Lars Huber vervangen en Van Wetering bracht een stuk wilskracht mee. DVS’33 begon sterk. Ali Akla voor rust ongelukkig ,verruilde risicoloze tikjes breed in voor aanvallende acties richting zijn directe tegenstander en dat gold voor heel DVS. Het was echter Tim van de Berg die een zeldzame misser produceerde en daarmee Roy Tol in staat stelde diens tweede te maken, 0-2. De avontuurlijk spelende Eren Turan Yavuz bezorgde de bal wat gelukkig bij Ali Akla. Diens voorzet ging bij iedereen voorbij behalve bij Van Wetering. Die tikte beheerst de 1-2 binnen. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar in eerste instantie was het de uitploeg die gevaarlijk was en meer balbezit kreeg.

Man of the match

De zeer actieve Omar el Ghazouani bekroonde een mooie DVS-aanval met een schuiver in de verre hoek en dat betekende de verrassende 2-2. Daarna bleken de Geelzwarten de Volendammers te hebben stuk gespeeld. Omar kopte na een voorzet van de ingevallen Nicky van Hilten tegendraads zelfs de winnende binnen. Binnen en buiten het veld ontplofte zo’n beetje iedereen, 3-2, met nog een paar minuten op de klok. Daarna drukte Volendam wel, maar het was de zeer actieve Stef Nijland (bal op de lat na een prachtige actie) en Van Wetering die zelfs de 4-2 op de slof hadden.
DVS’33 speelde voor rust zwak, na rust met veel wilskracht en liet zien over de nodige veerkracht te beschikken. Aanstaande dinsdag speelt het weer thuis voor de competitie. Om 20.00 uur begint dan de wedstrijd tegen ASHW.