Dindoa 1 trekt goede lijn door tegen Pernix 1

ERMELO - Op een biljartlaken van een korfbalveld in Leiden speelde de selectie van Dindoa een tweeluik tegen Pernix 1 en 2. Traditiegetrouw was het eerst de beurt aan de reserves van beide clubs. Pernix 2 bleek fysiek sterk en tactisch ook opgewassen tegen het onmachtige Dindoa 2. Een pijnlijke 15-9 nederlaag voor de Ermeloërs was het gevolg.

Om 15:30 uur wist Dindoa 1 precies welke klus er te klaren was. Pernix zou gemotiveerd aan de meet verschijnen. De Leidenaren hadden nul punten in drie wedstrijden gehaald en begonnen nu aan een reeks wedstrijden waarin resultaten behaald moesten worden. Dindoa, aan de andere kant, had naar behoren gepresteerd. Vier punten uit drie wedstrijden met alleen een flinke verliespartij tegen het sterke Die Haghe. Bij winst in Leiden zou de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren goede zaken doen voor het restant van het seizoen. De beelden van Pernix waren goed bestudeerd. De Leidse ploeg speelt een herkenbaar spel en Dindoa was daarop voorbereid. Dit was ook terug te zien in de openingsfase. Daar waar de Ermeloërs in de afgelopen weken dikwijls niet al te sterk aan de wedstrijd begonnen voltrok het tegenovergestelde zich nu. De aanvallen waren nog niet erg gepolijst, maar het resultaat was er wel. Doelpunten over meerdere schijven resulteerden al snel in een 1-5 voorsprong en een gevoel van controle. Pernix knokte zich terug naar 3-6 en een time-out volgde. Coach Van Woudenberg schraapte zijn keel voor de inmiddels bijna gebruikelijke en kennelijk broodnodige peptalk halverwege de eerste helft. In het restant van het eerste bedrijf consolideerde de uitploeg de voorsprong. Er werd gestreden in de duels en daar had Pernix het zwaar mee. Bij het klinken van het rustsignaal prijkte een 6-9 stand op het scorebord.

Handdoek

Een fijne ruststand, want Dindoa had sterkhouder Saskia Lieman nog op de bank zitten. Het was vooraf de vraag of het vak van Marinda Vliek, Karianne van der Velde, Lars van der Velde en Roy van Boven scorend mee zou kunnen komen, maar het gemis van Lieman werd goed opgevangen door dit viertal. Er werd over meerdere schijven afgerond en gescoord, totdat Karianne van der Velde halverwege de tweede helft geblesseerd uitviel en Lieman alsnog het veld in kwam. Ondertussen was Dindoa erg sterk de rust uit gekomen. Verdedigend bleef men scherp en aanvallend werd de korf nog makkelijker gevonden dan in de eerste helft. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een comfortabele 8-16 voorsprong. Pernix gooide kort daarop de handdoek in de ring. Er werd volop gewisseld in de slotfase. Ook bij Dindoa, waar Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Femke ten Hove allemaal bij Roy van Boven in het vak kwamen. Ten Hove was in de ploeg gekomen voor Marinda Vliek, de jongeling die net over is van de A1, indruk maakte tijdens de voorselectie en zaterdag haar eerste publiekswissel kreeg enkele minuten voor tijd. Mooi om te zien hoe de jeugd zich doorontwikkeld in de selectie! Uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd bij een afgetekende 9-22 eindstand in het voordeel van Dindoa.

Promotie

De Ermeloërs kunnen komende week met opgeheven hoofd in eigen huis de strijd aanbinden met titelfavoriet KVS. De Scheveningers zijn dit seizoen nog zonder puntverlies en koersen op promotie naar de Ereklasse af. Prettig voor Dindoa dat er al zes punten behaald zijn. De ploeg kan vrijuit spelen tegen deze op papier sterkere tegenstander en dat is in deze fase van de competitie natuurlijk al een mooie prestatie op zich. Dindoa 2 speelt daarvoor, om 14:00 uur, thuis tegen Dalto 5. Ook een flinke kluif, want deze ploeg kent wat bekende gezichten uit de voormalige selectie van Dalto, waaronder Maarten Groot Hulze, die niet zo lang geleden nog smaakmaker was in de hoofdmacht van de ploeg uit Driebergen. Kortom, mooi korfbal op zaterdag 8 oktober bij Dindoa!