Ermelose korfballers verliezen nipt in Veenendaal

ERMELO – Afgelopen zaterdag stond de strijd om de derde plaats in de poule op het programma. SKF en Dindoa hadden tot nu toe evenveel punten, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Coach Hugo van Woudenberg had ten opzichte van de week ervoor de vakken gewijzigd. In de eerste aanval stonden Bjarne Sinneker, Saskia Lieman, Aniek Odding en Mark Bronkhorst. Dindoa startte furieus, met binnen twee minuten direct twee treffers van Mark Bronkhorst. Het tweede aanvalsvak met Daphne van den Berg, Roy van Boven, Lars van der Velde en Karianne van der Velde mocht toen de voorsprong gaan uitbreiden. Een snelle tegengoal zorgde voor de aansluiting van SKF, maar met twee mooie afstandsschoten van Lars van der Velde en Saskia Lieman, stond het na drie minuten spelen al 1-4 voor Dindoa. SKF maakte er 2-4 van, maar beging daarna direct een overtreding op Roy van Boven, die de aan hem toegekende strafworp wist te verzilveren, 2-5. SKF bracht de stand terug tot 4-5, waarna Saskia Lieman er echter snel weer 4-6 van maakte door een vrije bal te benutten. Inmiddels hadden de lange en fysiek sterke heren aardig grip op met name het tweede aanvalsvak van Dindoa. Hierdoor kwam dit vak moeilijker tot scoren en probeerde Dindoa, door Marinda Vliek in te brengen, de reboundkracht bij de dames te vergroten. Dit pakte goed uit en vrij snel daarna wist Roy van Boven de 5-7 voor zijn rekening te nemen. Weer kwam SKF terug tot 6-7, en wist vervolgens Saskia Lieman wederom een vrije bal te benutten. Zo bleven beide teams om en om scoren en keken de toeschouwers vanonder hun paraplu naar een matig spelend Dindoa in het tweede deel van de eerste helft. Roy van Boven bracht vervolgens het verschil nog naar drie en daarna kon Dindoa met een 6-9 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Geforceerd

Na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam Dindoa goed uit de startblokken doordat Lars van der Velde binnen een minuut de 6-10 voor zijn rekening nam. Vanaf dat moment ging het echter bergafwaarts met Dindoa. SKF kwam terug tot 9-10, waarna opnieuw Lars van der Velde er nog 9-11 van wist te maken. Een goed benutte strafworp van Bjarne Sinneker zorgde voor 9-12, maar weer verkleinde SKF het gat tot een punt verschil, 11-12. De aanval van Dindoa kwam, ondanks vele afstandsschoten, niet meer tot scoren. De aanvallen werden geforceerder en het lukte niet om opnieuw de voorsprong uit te bouwen. Hugo van Woudenberg greep in door Jonathan van der Beek in te brengen en Bjarne Sinneker naar het andere vak te verplaatsen, die daar vrij snel de 11-13 op zijn naam wist te zetten. Nu het einde van de wedstrijd naderde voelde Dindoa steeds meer de hete adem van SKF in haar nek. SKF merkte namelijk dat de wedstrijd hun kant begon op te vallen en bleef de druk op Dindoa opvoeren, wat resulteerde in een gelijke stand van 13-13. Daphne van den Berg, inmiddels weer in het veld gekomen, wist nog wel de 13-14 op haar naam te zetten, maar weer maakte SKF gelijk. Met nog 2 minuten op de klok kwam SKF voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dindoa probeerde nog geforceerd de stand gelijk te trekken maar kwam er niet meer aan te pas. Helaas moest het vlaggenschip van Dindoa met een 15-14 nederlaag genoegen nemen. Het kan zich nu gaan opmaken voor de streekderby van volgende week tegen Meeuwen, dat met 10-25 ruimschoots van KVS verloor deze zaterdag. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op de Zanderij.