Dringen aan de top

ERMELO - DVS’33 heeft de topper tegen Barendrecht met 4-0 gewonnen. De thuisploeg speelde haar beste wedstrijd van het seizoen en trakteerde het publiek op mooi voetbal.

Of het de hand was van de nieuwe trainer Hennie In ’t Hof? Wie zal het zeggen. DVS’33 liet in ieder geval zien dat compact en voortdurend jagen op de bal een ploeg als BVV Barendrecht sloopt. De gasten begonnen sterk, zetten hoog druk en DVS’33 speelde de bal verzorgt rond. Na een kwartier spelen zag je de contouren van het spel van de Ermeloërs steeds beter voor je. Er werd collectief op de bal gejaagd bij balverlies en de driehoekjes, vooral over de rechterkant waren een lust voor het oog en deden denken aan oude tijden waarin tikkie-takkie-voetbal een handelsmerk was van de ploeg. Er kwamen kansen, maar een briljante lange bal van Sem de Wit zetten Omar el Ghazouani aan het werk. De balvaardige dribbelaar glipte tussen twee verdedigers door en werd daarbij neergehaald, penalty. Topscoorder Lars van Wetering schoot de bal perfect binnen, 1-0. Net daarvoor was iemand op zijn voet gaan staan en vrij snel naar de 1-0 moest hij van het veld. Barendrecht had weinig meer in te brengen hoezeer het ook probeerde om met hoge druk DVS’33. Net voor rust kreeg het wel een levensgrote kans, maar een harde kopbal verdween naast het doel.

Miedema

De tweede helft bouwde DVS’33 langzaam maar zeker de voorsprong uit met gevarieerd veldspel waarin Stef Nijland de lakens uitdeelde. De voor Van Wetering ingevallen Lars Miedema kreeg twee uitstekende kansen, maar pas bij zijn derde kans was het raak. Een prachtig uitgevoerde aanval over links werd door hem in de 54e minuut prachtig binnengetikt, 2-0. Het publiek zag nog steeds een spannende wedstrijd hoewel de Geelzwarten heel veel uitgespeelde kansen wisten te verzamelen. De ijzersterk spelende Nicky Hilten (hij wordt met de week beter na lang blessureleed) wist een prachtige combinatie over zes schijven fantastisch af te ronden, 3-0. Barendrecht was de draad volledig kwijt. De wedstrijd was gespeeld, maar het mooiste moest nog komen. Uitblinker en man of the match Stef Nijland stiftte na een prachtige aanval de bal over de chagrijnige keeper van Barendrecht en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Daardoor is het erg spannende geworden aan de kop van het klassement want met GVVV op 26 punten en daaronder vijf ploegen op 25 is het dringen geblazen. Komende zaterdag speelt DVS’33 Ermelo uit tegen de koploper GVVV. Daar moet blijken of DVS’33 het niveau van zaterdag kan vasthouden.