Sporters kunnen worden voorgedragen tot 18 december

ERMELO – Er gaat weer een Ermelose sportverkiezing plaatsvinden! In februari 2020 werden de laatste sportprijzen over 2019 uitgereikt. Een geweldig evenement in De Dialoog. Daarna kwam de coronacrisis en werden er geen sportverkiezingen gehouden bij gebrek aan nationale en internationale wedstrijden. Wel werd er door de organisatie van de Ermelose sportverkiezingen in 2021 en 2022 een digitaal spotlightmoment uitgezonden.

Het lijkt dat corona dit jaar de plannen voor een Sportverkiezing niet in de weg staat. Dus is de Nominatiecommissie Sportverkiezing Ermelo, evenals vorig jaar bestaande uit Johanna Minnaard, Hans van Zetten, Gert Hofsink en dit jaar aangevuld met Leonard Osté, Romee Pol en Ronald Brouwer, samen met Interactie Sportbedrijf al weer bij elkaar gekomen om de Sportverkiezing 2022 voor te bereiden. Het Sportgala 2023 waar de sportprijzen 2022 gaat worden uitgereikt zal plaatsvinden op vrijdagavond 17 februari 2023 in de theaterzaal De Dialoog. Waren er voorgaande verkiezingen zes categorieën, dit jaar zijn het er acht. De organisatie roept iedereen op om sporters, sportploegen, sporttalenten en sportinitiatieven voor te dragen. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan de sportiefste basisschool, sportvrijwilliger en de beste sportfoto van het jaar.

Criteria

Men kan één of meerdere sportheld(en) voordragen voor een sportprijs in de categorie; sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportinitiatief, sportiefste basisschool, sportfoto en sportvrijwilliger van het jaar. De voorgedragen sporters en ploegen moeten wel voldoen aan enkele criteria. Het gaat dus om een bijzondere sportprestatie geleverd in 2022, de sporter moet wonen in Ermelo, 18 jaar of ouder zijn. Het sporttalent moet juist jonger zijn dan 18 jaar. Voor het sportinitiatief denkt de nominatiecommissie aan een initiatief met een maatschappelijk doel binnen het kader van sport en bewegen. Als nieuwe categorie is de sportiefste basisschool toegevoegd. Om voor een nominatie in aanmerking te komen moet er op de basisschool onder andere minimaal 2 uur bewegingsonderwijs aan elke groep worden aangeboden. De criteria staan uitgebreid beschreven op het voordrachtformulier.

Emotie

Voor de Sportverkiezing 2017 werd er door de organisatie een nieuwe categorie toegevoegd: de sportfoto van het jaar. Bij elke sportwedstrijd worden er volop foto´s gemaakt, met een professionele camera of met een mobieltje. Een teleurstellend gezicht na het missen van een doelpunt, het juichen van een team bij het winnen van de wedstrijd, de spanning op de gezichten, het vallen tijdens een schaatswedstijd of andere bijzondere sportmomenten. Ongetwijfeld zijn er veel foto’s die in één beeld het verhaal van de sporter of sportploeg vertellen. Naar die bijzondere sportfoto’s is de organisatie ook weer op zoek bij de verkiezing van de sportfoto van 2022. De organisatie roept dan ook op om sportfoto’s in te zenden. Sportfotografie is een vak, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie sportfoto’s worden gemaakt met een mobieltje of met een compact camera. Uiteraard is kwaliteit belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het gaat vooral om hoe de sport, de sporter of sportploeg op een mooie manier wordt weergegeven. Elk weekend, maar ook bijna elke avond staan er allerlei mensen langs de lijnen, in de zaal of in het zwembad foto’s te maken. Daar zitten ongetwijfeld prachtige foto’s tussen. Wat is er nu mooier dan die ‘superfoto’ te laten zien aan de Ermeloërs? En nog mooier is het als die foto wordt uitgekozen tot sportfoto van het jaar 2022?

Voordragen

Ken jij iemand die een sportprestatie heeft geleverd dat niet onbenoemd mag blijven? Draag hem, haar of het sportteam voor. Dit kan hier tot zaterdag 17 december 2022. De Nominatiecommissie Sportverkiezing Ermelo gaat uit al die inzendingen per categorie drie kandidaten nomineren. Vervolgens kan elke inwoner in elke categorie een stem uit brengen op een van de drie genomineerden. Dit stemmen kan digitaal, informatie hierover volgt later.