Brede organisatie voor nieuwe Run

ERMELO – Op zaterdag 4 maart 2023, tijdens de voorjaarvakantie, zal het startsein worden gegeven van de 1e 'Dassen TrailRun'. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1km Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en als TrailRunner kan je inschrijven voor de 3km, (6-9km), (12-15km) en voor de 'Trail-bikkels' is er een 'DAS MASTER TRAIL' van 30km (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen.

De Stichting Veluwe Sportief, verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Veluwse Trailrun in september, staat ook borg voor de organisatie van deze nieuwe Dassen TrailRun. Het idee is al ruim een half jaar geleden ontstaan na overleg met gemeente, partners en sponsoren van de Veluwse Trailrun. Tevens is 'Interactie Sportbedrijf Ermelo' met hun 'Leefstijl Loket' en JOGG-project (Jongeren Op Gezond Gewicht) betrokken bij de Dassen Trailrun. Het Goede Doel is het 'Voedselbos' in Ermelo. De start/finish en ontvangst is in het omsloten Veldwijk-bos gelegen aan de Horsterweg/ Kolbaanweg. De Dassen Trailrun ligt dicht bij het centrum van Ermelo, op 500m vanaf NS-Ermelo en daardoor voor ieder makkelijk bereikbaar. De locatie en het parkoers is in het kader van de Wet Natuurbescherming door een onafhankelijk ecologisch bureau onderzocht en de bevindingen zijn in een rapport verwerkt. De vlakbij tijdelijk te bouwen COA-noodopvanglocatie heeft geen invloed op het evenement.

Offroad

De Dassen TrailRun is 99% offroad en niet geschikt voor rolstoel, buggy’s en/of honden (al dan niet aangelijnd). De route is volledig veilig en van herkenbare tekens voorzien. Ook al wordt de Dassen Trailrun 'voor' het broedseizoen georganiseerd, doch blijft het een kwetsbaar gebied en zal, over de verschillende afstanden, een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten en VOL=VOL. Trail-Running is hardlopen over veelal onverharde (bos)paden. TrailRunners verkiezen, in tegenstelling tot hardlopers op de weg(wedstrijden), minder impactstress en willen het hardlopen meer in een landschap/natuurlijke omgeving beleven. Prestaties van verschillende TrailRuns zijn door de terrein verschillen moeilijk met elkaar te vergelijken.
Voor meer informatie en direct inschrijven zie www.dassentrailrun.nl. Er is een maximaal limiet aan deelnemers per/onderdeel voor de Dassen TrailRun.