Geelzwarten trokken zich steeds meer terug

ERMELO- DVS’33 heeft tegen Excelsior’31 met 1-1 gelijkgespeeld. Dat had de thuisploeg geheel aan zichzelf te wijten. DVS’33 speelde te vaak en te veel de bal terug alsof ze al in de laatste minuten waren en de vroeg verkregen voorsprong wilden verdedigen.

De thuisploeg begon overtuigend en kwam na een fraaie treffer in de zevende minuut op een voorsprong. Sem de Wit liet opnieuw zien over een flitsende pass te beschikken door een crossbal op Stef Nijland te geven die spits Lars Miedema een niet te missen kans bood, 1-0. De ploeg uit Rijssen, hekkensluiter van de Derde Divisie wist weinig te brengen en DVS’33 speelde af en toe knap combinatievoetbal. Het zette meerdere keren spelers vrij voor de doelman, maar Lars Huber en Lars Miedema kwamen snelheid en kracht tekort. Nijland schoot een vrije bal nog op de lat en de Ermeloërs leken een makkelijke middag te krijgen.

‘Tikkie terug Jaap’

Of het kwam door de vroeg opgelopen voorsprong of niet, maar de thuisploeg ging steeds meer terug. Het leek wel of de spelers geprogrammeerd waren om zo weinig mogelijk vooruit te spelen. Het tempo nam steeds meer af en de diepte werd nog nauwelijks gezocht. Excelsior pakte dat moment op. Met veel energie werd DVS’33 toch een paar keer op de proef gesteld en het was aan keeper Daan Huiskamp te danken dat die de harde terugspeel bal van Tim van den Berg met een reflex uit de goal stompte en daarmee de gelijkmaker voorkwam.

Wat een energie

Excelsior kwam fris uit de kleedkamer en stopte ongelofelijk veel energie in de wedstrijd. DVS’33 daarentegen leek het wel goed te vinden en ging zich steeds meer bezig houden met het vasthouden van de voorsprong. De balletjes terug en breed namen nog meer toe en het publiek zag en voelde dat het de verkeerde kant op ging. Zowel de spelers in het veld als trainer Hennie in ’t Hof konden blijkbaar het tij ook niet keren. In ’t Hof wisselde zelfs Omar el Ghazouani in plaats van spits Lars Miedema die na zijn doelpunt eigenlijk geen enkele bal meer goed geraakt had. Er kwam zelfs een verdediger bij waardoor de thuisploeg nog meer teruggedrongen werd. Of beter gezegd: zichzelf vrijwillig terug liet dringen.

Elf man in de zestien

Excelsior rook de gelijkmaker, raakte de lat en de binnenkant van de paal, maar nog was DVS’33 niet wakker. Bij corners van de uitploeg stonden er steeds elf DVS-spelers in de eigen zestien en dan weet je dat het gebeurt. Het was Alex de Jong die ondanks een overtal aan geelzwarten de bal uit zo’n corner op een meter voor Daan Huiskamp in de goal schoot. Pas toen, drie minuten voor tijd, kwam de energie terug bij DVS’33 en zette het zowaar aan voor een slotoffensief. Ondanks twee grote kansen in de laatste minuten, bleef het 1-1. En het publiek had zelfs sympathie gekregen voor de hardwerkende nummer laatst want met zoveel werklust was die punt dik verdiend. Een teken aan de wand. Trainer Hennie in ’t Hof hekelde later voor DVS-TV het morrende publiek. En dat is ook weer erg makkelijk want hij en zijn ploeg moeten vooral de hand in eigen boezem steken. Punten verliezen op basis van te weinig energie en spel dat alleen maar gericht is op tikjes terug, daar wordt publiek echt niet enthousiast van.