DVS’33 Ermelo verliest met 0-2 in streekderby

ERMELO – DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk met 0-2 verloren. De thuisploeg kon met zeven geblesseerde spelers voor te weinig gevaar zorgen en Sparta speelde een simpel verkregen voorsprong eenvoudig uit.

Trainer Stefan de Geijter wilde na afloop voor DVS-TV niets horen van de blessuregolf die zijn selectie Teistert, maar op het veld was duidelijk te zien dat er teveel geïmproviseerd moest worden met een aantal zeer jonge spelers, ook uit onder 23. Toch had de thuisploeg in het eerste half uur de bal het meeste in bezit en kreeg het een aantal kleine kansjes. Lars van Wetering kreeg de enig bruikbare bal van de middag, maar hij knalde de bal hard naast de goal. Die had feitelijk moeten zitten om Sparta uit haar schulp te laten komen. Nu kreeg DVS’33 alsnog de vrije trap tot ontsteltenis van de gasten die dachten dat Van Wetering buitenspel stond.

Veel risico

Nassim El Alblak stond voorstopper en dan weet je dat je kan genieten van een aantal briljante Crosspasses, maar ook dat het op gezette tijden mis kan gaan. De voorwaarschuwing kreeg de thuisploeg al na een corner waarin El Alblak als laatst teruggetrokken man in de Sparta counter veel te veel risico nam. Het liep nog met een sisser af, maar in de 35e minuut herhaalde de situatie zich. El Alblak onderschepte keurig de counter, maar speelde de bal met geen enkele rugdekking, in de benen van Mike Arends die een geweldige pass gaf op routinier en aanvoerder Roy Bakkenes. Die had wel last van ‘youngster’ Stijn Schipper- die een prima pot speelde- maar Bakkenes wist leep de bal in de uiterste hoek te plaatsen, 0-1.

Geen vuist

De Geelzwarten waren na die 0-1 feitelijk verslagen. Dat voelde je, proefde je aan alles want het spel op het middenveld was te mager om Sparta te verontrusten. De hardwerkende spits Lars van Wetering kreeg geen enkele bruikbare voorzet van de zijkanten waarin Omar een ongelukkige partij speelde en gewisseld werd, zeer tegen het zin van de aanvaller. Akla kwam het veld in maar miste duidelijk ritme. Er kwamen wat kopballen van man of the match Sem de Wit uit corners maar daar bleef het wel bij. Sparta kwam in de 70e minuut na veel gerommel in de zestien zelfs op 0-2 waarmee de wedstrijd dood werd gemaakt. Het is te hopen dat er wat sterkspelers terugkomen want na Sportlust komende zaterdag, staat de derby tegen VVOG op het programma. En dan zal het echt beter moeten voor de Ermeloërs.