Dindoa heeft strijd om kampioenschap in eigen hand

ERMELO - Afgelopen zaterdag stond voor Dindoa 1 de op papier lastige uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk op het programma. Dindoa 2 ging onderuit in Wormer tegen Groen Geel met 25-18 en voor de hoofdmacht was het zaak om zich te revancheren na de uitglijder tegen Drachten vorige week (24-17). Op voorhand geen gemakkelijke pot, want de Ermeloërs hebben het vaak lastig tegen TZ.

De openingsfase was – net als vorige week in Drachten – voor Dindoa erg moeizaam. De aanvallen waren kort en zonder resultaat. Daar waar de tegenstander er vorige week in de openingsfase ook niet in slaagde om de korf te vinden, deed TZ dat nu wel. Bij 4-2 nam coach Hugo van Woudenberg een time-out om de organisatie in het team terug te brengen. En met succes.

Gat

Bij Dindoa brak een scherpe periode aan. Er werd solide verdedigd en de korf werd makkelijk gevonden. De stand werd snel gelijk getrokken en toen was het de beurt aan de familie Van der Velde. Terwijl TZ droog bleef staan liepen de bezoekers uit naar 4-8 door toedoen van broer en zus Lars en Karianne (beiden twee keer). Aniek Odding en Roy van Boven vergrootten het gat nog verder. Pas vlak voor rust wist de thuisploeg de reeks van Dindoa te doorbreken. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Daphne van den Berg, die zorgde voor een 5-11 ruststand.
Met de thee in de hand werd de spelers op het hart gedrukt dat de winst nog niet binnen was. TZ zou in de tweede helft meer gaan scoren en dan moet je zorgen dat je als ploeg aanvallend blijft draaien. TZ kwam inderdaad scherp de kleedkamer uit en kwam op 6-11. Dat bleek echter ook meteen de laatste keer dat de Maartensdijkse ploeg iets van een vuist kon maken. Dindoa liet zich niet uit het veld slaan en liep door doelpunten over verschillende schijven gestaag uit naar naar 8-18. Bij TZ was het verzet daarna wel gebroken. De ploeg leed veel onnodig balverlies en de frustraties liepen op.

Debutant

Op 10-21 kwam Marinda Vliek in de ploeg voor Saskia Lieman, die de hele week afwezig was geweest door ziekte. Er vielen nog een paar goals en daarna kregen alle meegereisde wissels de kans om zich nog even te laten zien. Sam van der Beek loste zijn broer Jonathan af, de zestienjarigen Jimmy van den Brink, Demi Vliek en Marieke van den End kwamen allemaal in de ploeg en als laatste mocht ook Jefta Reinbergen zijn opwachting maken. Leuk voor de wissels was dat zij een productieve invalbeurt beleefden. Van der Beek maakte er twee, Reinbergen scoorde van de zijlijn, Van den Brink verzilverde een elegante lay-up en ook debutant Demi Vliek scoorde vanaf de stip, nadat ze zelf de strafworp had versierd. Een paar uur daarvoor had ze met een invalbeurt bij de B1 ook die ploeg aan de winst geholpen. De eindstand sprak boekdelen: 14-29. Solide gespeeld en geen spanning, ook wel eens lekker. Lekker was het ook dat concurrenten Drachten en SCO tegen elkaar speelden en dat Drachten er daar met de winst vandoor ging. Hierdoor is het gat met deze beide Friese ploegen weer twee punten en heeft Dindoa de strijd om het kampioenschap weer in eigen hand. Volgende week wacht de selectie van Dindoa de belangrijke thuiswedstrijden tegen Heerenveen.