Gratis beginnerscursus, informatieavond en hardloopshirt

ERMELO - De elfde editie van de Halve Marathon van Ermelo komt eraan. Zaterdag 3 juni is de grote dag, maar vanaf 1 februari is de voorinschrijving geopend. Veel is hetzelfde, maar er zijn ook nieuwtjes te melden. Zo zorgt het oeroude Ermelose bedrijf Smurfit Kappa de ‘Iedereen Kan Meedoen Loop’, en is er een tien kilometer binnen de Van Panhuis Bouw bedrijvenloop.

Alhoewel de ‘Iedereen Kan Meedoen Loop’ een bedenksel was speciaal voor de tiende editie, zal deze op veler verzoek worden gecontinueerd. Dick van Leeuwen, voorzitter van de HME: ,,We hebben simpelweg te veel mooie reacties gekregen op het gegeven dat echt iedereen de kans heeft gekregen om vorig jaar mee te lopen. Er liep zelfs een koppel mee met een rolstoel. Doordat deze groep gelijk start met de 5 km, maar slechts een kilometer loopt of wandelt, komt men wel met de grote massa over de finish en dat gevoel, met die duizenden mensen aan de finish, wordt als geweldig ervaren. Het is prachtig dat ook Smurfit Kappa, als bedrijf al lang deel uitmaakt van Ermelo, het belang van dit onderdeel inziet en heeft aangegeven hun naam er aan te willen verbinden.’’

Your Way2HME

Veel blijft bij het oude. Zo kan iedereen ook weer drie maanden lang, zonder kosten, meedoen aan de voorbereidingen. Er is een gratis cursus hardlopen voor beginners waarbij men één, twee of drie keer per week kan aansluiten bij een groep met gespecialiseerde hardlooptrainers. Maar ook mensen die eens een langere afstand willen lopen of sneller willen worden, kunnen dat onder begeleiding gaan doen. De eerste training start op maandagavond 6 maart. Er wordt een informatieavond georganiseerd bij Intersport Ermelo op woensdagavond 1 maart (inloop vanaf 19.30 uur). Daar kan je terecht met al jouw vragen of kan je geïnspireerd worden door mensen die dit ooit al een keer gevolgd hebben. Je bent na die avond niet verplicht om in een groep mee te doen. Je kunt er veel goede trainingstips ophalen.

Wisseling van de wacht

De langste afstand heeft vele jaren de naam Nero Barbershop Halve Marathon gedragen. Dit jaar komt daar een voorlopig einde aan omdat VBV advocaten nu deze afstand heeft geadopteerd. Nero de Boer: ,,Wij hebben het vele jaren met veel plezier dit prachtige sportevenement gesteund en spannende en ontroerende, enerverende momenten meegemaakt. We vinden het echter tijd om een nieuwe sponsor het spreekwoordelijke stokje te gunnen en VBV advocaten is een prachtige mooi bedrijf.’’ De Boer sluit af met: ,,Wat ons betreft is het evenement even uit het oog, maar niet uit ons hart.’’ Smurfit Kappa zal zowel hun naam aan de Kidsrun als aan de ‘Iedereen Kan Meedoen Loop’ verbinden. OAK Advocaten steunen de tien kilometer opnieuw en de vijf kilometer kent een nieuwe naam, maar dezelfde sponsor namelijk Onderweegs & Partners vijf kilometer.

Medaille

Een belangrijk gegeven is elk jaar weer de medaille. Ook dit jaar zullen de deelnemers aan alle afstanden een prachtige herinnering ontvangen. Esbé sportprijzen is al bezig met een prachtig ontwerp. De medailles, maar ook alle prijzen voor de winnaars van alle afstanden, worden ook dit jaar door de Midden Nederland Makelaars verzorgd. Alle voor-inschrijvers mogen zich ook dit jaar weer verzekerd weten van een prachtig functioneel hardloopshirt. Daarmee is Ermelo toch wel uniek want de inschrijfgelden zijn ook dit jaar niet verhoogd. Van Leeuwen daarover: ,,Het is al duur genoeg tegenwoordig en wij willen juist daarom niet ons inschrijfgeld verhogen. Dat kan overigens alleen maar door de vele steun van de Ermelose ondernemers. En daar mogen we met z’n allen heel trots op zijn.’’ De shirts worden mogelijk gemaakt door Brinky Food Trading, Knipsalon van Willigen, woning- en projectstoffering N. Van Der Dussen Interieur en BedrukTextiel.
Voor alle informatie en inschrijven: www.halvemarathonermelo.nl