Dindoa scoort over alle schijven

ERMELO - Na de makkelijke overwinning van vorige week tegen Tweemaal Zes, stond Dindoa voor deze zaterdag een moeilijke tegenstander te wachten. Doordat SCO vorige week punten liet liggen tegen Drachten, is er in de top vier van de poule van alles mogelijk. Als Dindoa zicht wilde houden op de titel moest het winnen van Heerenveen.

Het team van Hugo van Woudenberg, die deze week bekend maakte ook volgend jaar coach van het vlaggenschip te blijven, startte in de vertrouwde opstelling. De eerste aanval werd binnen een halve minuut al bekroond met een doelpunt van Bjarne Sinneker die hiermee de toon zette voor een uitstekende wedstrijd van zijn kant. Heerenveen kwam nog langszij maar daarna begon Dindoa gestaag uit te lopen. Het tempo lag hoog, maar het spel oogde chaotisch van beide partijen. Ondanks de rommelige aanvallen wist Dindoa vrij makkelijk te scoren en liep al snel uit naar een 7-3 voorsprong. Heerenveen wist echter wat in te lopen en kwam terug naar 7-6 waarna Jonathan van der Beek de belangrijk 8-6 voor zijn rekening nam met een fraai afstandsschot. Dindoa was verdedigend erg sterk en wist hiermee het spel van de tegenstander dusdanig te ontregelen dat de Friese ploeg geen moment in haar spel kwam. De Ermeloërs bleven gestaag doorgaan met scoren en daardoor kon Dindoa met een comfortabele 15-8 voorsprong de rust in gaan.

Doelpuntenmachine

Indien Heerenveen nog een kans wilde maken, moest het na de rust direct gaan scoren om zo op zoek te gaan naar de aansluiting. Het was echter Dindoa dat vier keer op rij wist te scoren en hiermee op 19-8 kwam. Er werd nog wel een gele kaart uitgedeeld aan Dindoa vanwege commentaar op het arbitrale duo, maar ook dat kon de doelpuntenmachine niet tot wankelen brengen. Opnieuw wist Dindoa over alle schijven te scoren, wat het achttal tot een zeer stabiel en evenwichtig team maakt.

Verzet gebroken

Het verzet van Heerenveen was inmiddels gebroken, aangezien Dindoa in de loop van de tweede helft met meer dan tien punten voor kwam te staan (23-12). Het sierde de Friese ploeg dat het strijd bleef leveren ondanks de uitzichtloze positie waarin ze zich bevond. Dindoa ging op jacht naar datgene wat de week ervoor niet gelukt was, namelijk de 30 doelpunten halen. Wouter van de Brom kon zijn invalbeurt nog met een doelpunt bekronen, en ook Jefta Reinbergen en Femke ten Hove kregen nog speelminuten. Helaas werd de 30 net niet gehaald en met de laatste twee doelpunten van Bjarne Sinneker sloot Dindoa met een fraaie 29-17 de wedstrijd af. De strijd in de poule blijft spannend. Koplopers Drachten en SCO staan momenteel op twaalf punten. Dindoa bevindt zich op de derde plek met tien punten en er zal veel afhangen van de wedstrijd volgende week tegen SCO in Oldeholtpade. Dindoa zal moeten winnen om aanspraak te blijven maken op de titel in de poule.