ZEW Ermelo vertegenwoordigd bij minibeatwedstrijd

ERMELO - In Nijverdal was er afgelopen zaterdag de minibeatwedstrijd synchroonzwemmen met uitvoering op muziek. Zwemvereniging ZEW Ermelo had voor deze wedstrijd drie zwemmers afgevaardigd. Emilie voor de uitvoering van een solo in categorie 3 balletbeen en Noa en Nienke een duet in categorie 4 spagaat. Deze wedstrijden zijn voor synchroon zwemmers tot 12 jaar die nog niet in het bezit van een Age 1 diploma. De minibeat wedstrijden bestaat uit een serie van 3 wedstrijden. In het najaar en de winter hebben de zwemmers meegedaan aan twee figuren wedstrijden. Het wedstrijdseizoen wordt afgesloten met deze uitvoeringswedstrijd.

Bij de uitvoeringswedstrijd worden de zwemmers beoordeeld op uitvoering, techniek en artistieke impressie. Bij de uitvoeringswedstrijd worden 4 voorgeschreven figuren op muziek uitgevoerd. Hoe hoger de categorie hoe moeilijker de figuren worden. Voor elk onderdeel geeft de jury tussen de 0 en 3 punten. Er zijn in totaal vijftien juryleden die verdeeld zijn in drie panels. Elk panel van vijf juryleden beoordeelt een van de drie onderdelen. Als eerste dook Emilie afgelopen zaterdag 15 april vol zelfvertrouwen het water in. Al snel lag zij al in het midden van het bad waar een overslag, balletbeen en verticaal gebogen knie werd getoond. Tijdens haar oefening had zij goed oog voor de jury: met een sierlijke groet richtte zij zich tot beide zijden van het zwembad. Met 16 punten net geen podiumplek, maar wel een goede prestatie.

Gelijktijdigheid

Het duet Noa en Nynke mocht de spit afbijten bij categorie 4 op muziek 'Accidentally in love'. Artistiek werd dit op de kant meteen uitgebeeld met een hartje en daarna werd dit nog hartje nog twee maal herhaald tijdens de kür. Ook bij deze 'dames' zat de vaart er goed in. De gelijktijdigheid ging goed en ook al waren niet alle benen even goed doorgestrekt, alle bewegingen werden naar tevredenheid uitgevoerd: rock-and-roll, opduw, barracuda en zeilbootwissels. Ook deze uitvoering viel niet in de prijzen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Dinsdag is er weer training en dan is dit drietal weer hard aan de slag voor nieuwe uitdagingen. Voor kinderen die synchroon zwemmen ook eens willen uitproberen stuur een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en train een keer mee op dinsdagavond van 18:00 – 19:00 uur in zwembad Calluna.