Einde kans op derde periodetitel

ERMELO - DVS’33 heeft de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper GVVV uit Veenendaal met 0-2 verloren. Daan Huiskamp werd de schlemiel van de dag nadat hij de bal eenvoudig in de voeten van Jonathan Vergara Berrio schoof die met een geweldige knal het schaakspel doorbrak. Daarvoor was het DVS’33 dat geduldig en via driehoekjes de bezoekers bijna tot wanhoop brachten. Het jammere was dat de Ermeloërs vergaten aan te vallen.

Vooraf werd het duel ‘als zeer belangrijk aangemerkt. DVS’33 zou na een misstap van Sparta Nijkerk bij’winst de periode aan voeren met nog twee wedstrijden voor de boeg en de Veenendalers moesten winnen om bij te blijven in de titelrace. Het was DVS’33 dat twee speldenprikken uitdeelde. maar met name Stef Nijland dacht alleen voor de keeper de bal op Ali Akla te spelen, maar raakte de bal verkeerd. DVS’33 kwam met de schrik vrij toen uit een vrije trap GVVV razendsnel omschakelde en in een overtal-situatie op doelman Huiskamp af ging. Op miraculeuze wijze wist DVS’33 de tegentreffer te voorkomen.

Tikkie-takkie

DVS’33 speelde met veel geduld de bal achterin rond. Sem de Wit, Hilal Ben Moussa en Frank Olijve is dat wel toevertrouwd. Voorin gebeurde er echter niets ondanks de grote inzet die spits Ali Akla ten toon spreidde. Het was bijzonder knap om te zien hoe hij zich met twee verdedigers om zich heen soms toch letterlijk vrij knokte. Omar el Ghazouani zat echter totaal niet in het spel wat ook kwam door een zeer sterke back die duidelijk de nodige uren in de gym doorbrengt. In de rust was de algemene mening dat de thuisploeg GVVV aan het afmatten was om op het einde te gaan toeslaan.

Blunder

De tweede helft had DVS’33 de wind mee en hoopte het publiek op meer offensieve daden. Die bleven uit. De Geelzwarten bleven op zich knap de bal rondspelen, maar het publiek begon zich te vervelen. Toch was het de vraag hoe de wedstrijd uiteindelijk toch zou ontbranden. GVVV, dat had meegekregen dat ACV met 2-0 had gewonnen, moest vroeg of laat toch ‘alles of niets’ gaan spelen. De wedstrijd ging uiteindelijk in de 75e minuut op zijn kop. Daan Huiskamp dacht de bal breed te spelen, maar schoof hem pardoes in de benen van Genrich Sillé. De energievolle rechter aanvaller bedacht zich niet een ramde de bal in de kruising. Daarna was het gedaan. DVS’33 wisselde een aantal spelers maar er zat totaal geen samenhang meer in het spel. GVVV speelde het gemakkelijk uit en wist in de negentigste minuut via Byron Burgering de genadeklap toe te brengen. Voor DVS’33 betekent dat einde seizoen. Een wisselvallig seizoen waarin veel is gebeurd.