Middelburg ditmaal een maatje te groot

ERMELO - DeVeDo heeft zaterdag haar thuiswedstrijd tegen het uit Middelburg komende R.B.V.M. met 54-74 verloren. De Ermelose Eredivisionist blijft steken op de derde plek van de ranglijst.

De ploeg uit Middelburg is voor DeVeDo vaak een gewaagde tegenstander. Vorig seizoen won DeVeDo nog alle wedstrijden van het Middelburgse team en zelfs de finale van de Eredivisie wisten de Ermeloers te winnen van R.B.V.M. Toch slaagde DeVeDo er niet in om de thuiswedstrijd te winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal ging alles nog gelijk op, maar na een minuut of 4 spelen ging het mis. Waar R.B.V.M. de kansen daadwerkelijk benutte, werd aan de kant van DeVeDo veelal gemist. Door een 5-tal scores op rij slaagde R.B.V.M. erin om in het eerste kwart uit te lopen naar een 10-16 voorsprong. Ook in het tweede kwart wist R.B.V.M. direct de score te openen, dat lukte DeVeDo pas in de vierde minuut. 22-32 was de tussenstand.

Uitbouwen

Na rust kon R.B.V.M. gemakkelijk uitbouwen. De kansen werden goed benut. Van de 18 schoten, gingen er maar liefst 12 raak. Dat lukte de thuisploeg niet. Het verschil werd groter. Pas in het laatste kwart vielen de scores aan de zijde van DeVeDo. Cher Korver kon met zeven scores het verschil nog verkleinen, maar DeVeDo verloor de wedstrijd met 54-74 van R.B.V.M..