DVS'33 gaat met Pinarci in zee

ERMELO – Het kan niemand ontgaan zijn, DVS’33 is zaterdag dankzij een 0-3 zege op Urk kampioen geworden in de Hoofdklasse C en promoveert naar de Topklasse. Tegelijkertijd maakt de Spakenburgse middenvelder Hayri Pinarci bekend de overstap te maken van Spakenburg naar de Ermelose geel-zwarten. Pinarci is aan zijn derde seizoen bij SV Spakenburg, die in de Topklasse uitkomt, bezig.

De middenvelder was op zoek naar een club waar hij meer speelminuten kan maken. Pinarci, die in het verleden onder meer heeft gespeeld voor Vitesse, heeft een belangrijk aandeel gehad in het landskampioenschap vorig jaar. Ook dit seizoen komt Pinarci, die het best tot zijn recht komt als verdediger, minder aan voetballen toe. Daarom maakt hij de overstap en brengt hij expertise naar Ermelo.

Hoogste niveau

Na de zomer zal DVS’33 weer op het hoogste amateurniveau spelen. Meer dan een half jaar stonden de Ermeloërs bovenaan in de competitie, maar weken lang wist het team dit niet te vertalen naar een kampioenschap. Het was dan ook enorm spannend op Urk. Niet zozeer vanwege het spel op sportpark De Vormt, want DVS’33 pakte in de eerste helft de voorsprong en gaf die niet meer weg. Maar de prestatie van concurrent Harkemase Boys was van belang. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Flevo Boys een verrassend voorsprong op Harkemase Boys te pakken waardoor DVS’33 definitief de kampioenstitel pakte. Dat wist het publiek, dat op Urk in grote getale aanwezig was, die dan ook al voor het eindsignaal met feesten begon. Eindstand 0-3 met twee doelpunten van Mike Ahrens, en een van Maurice de Ruiter.