Kroon op het werk van Jack van Santen

ERMELO - DVS'33 Ermelo heeft opnieuw een grote prijs te pakken. Vandaag mocht Jack van Santen, hoofd opleidingen, de prestigieuze Rinus Michels Award in ontvangst nemen tijdens het trainerscongres van de vakbonden CBV en VVON in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle.

DVS’33 Ermelo kreeg deze prijs in de categorie beste jeugdopleiding amateurvoetbal. De Ermeloërs lieten hierdoor Be Quick Groningen, AFC Amsterdam, vv Helden uit Limburg, Quick Den Haag en UNA Veldhoven achter zich. Van Santen, die coördinator opleidingen van de Ermelose voetbalclub is, mocht de bokaal, uitgereikt door Kees Jansma, in ontvangst nemen. ,,Een mooie beloning voor een jarenlang, consistent beleid onder leiding van Jack van Santen,” zegt broer Erik, die hier ook onderdeel van geweest is, trots. De jeugdopleiding van DVS’33 Ermelo mag nu ook het logo van de Rinus Michels Award in al haar uitingen gebruiken. Het is een stimuleringsprijs die de club volgens de KNVB krijgt vanwege het gevoerde jeugdbeleid.

Philip Cocu en Guus Hiddink

Jack van Santen stond vandaag naast Philip Cocu en Guus Hiddink. Cocu kreeg de prijs voor de beste coach van het afgelopen seizoen. In deze categorie waren ook Feyenoord-trainer Fred Rutten, PEC Zwolle-trainer Ron Jans, Vitesse-trainer Peter Bosz en NEC-trainer Ruud Brood genomineerd. Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal mochten een stem uitbrengen. Dat leverde uiteindelijk Phillip Cocu als winnaar op. Guus Hiddink kreeg de Oeuvreprijs uit handen van Leo Beenhakker. Voor Jack van Santen was het ook een kroon op zijn werk. Trots poseerde hij naast Philip Cocu voor de foto. Ook de DVS'33 Ermelo 'familie', die nog enigszins het euforische gevoel van de kampioenswedstrijd van afgelopen zaterdag heeft, genoot vandaag mee. ,,Weer een mooie prijs voor DVS'33 en voor Ermelo," meldden de supporters na de uitreiking.