Veel frustraties door scheidsrechter

ERMELO - Dindoa speelde zaterdag thuis tegen het altijd lastige Revival uit Terschuur. Deze tegenstander is voor de Ermeloërs altijd lastig omdat Revival het spelletje korfbal zeer fysiek speelt en daarmee Dindoa niet in haar spel laat komen. Frustraties alom, zeker wanneer de matig leidende scheidsrechter ook veel duels toestaat.

Dindoa startte in de basis met Ben te Brake uit het derde. Hij nam de plaats in van de geblesseerde Bob van der Knaap. Revival begon sterk aan de wedstrijd en stond na 5 minuten al met 3-1 voor. Bij de eerste 4 aanvallen van Dindoa waren de Ermeloërs al direct na de eerste doelpoging de bal weer kwijt. Anne van de Glind kon met een benutte strafworp de inhaalrace beginnen en zoals zo vaak bij Dindoa scoorde iedereen mee. Revival kon met moeite aanhaken en moest toezien hoe de ploeg van Daniël de Bruijne 7 keer op rij kon scoren tot 8-3. Toen Ben te Brake de 9-4 met een afstandsschot er in legde, had iedereen van het team gescoord. Helaas kon Dindoa deze voorsprong niet vasthouden of verder uitbouwen. 13 minuten lang werd er aan Ermelose kant niet gescoord en moest het publiek toezien hoe Revival vlak voor rust met 9-10 de voorsprong nam. Doortje van de Belt zorgde er voor dat met 10-10 de rust ingegaan kon worden.

Klagen helpt niet

Direct na de rust, voordat de tweede helft begon, deed coach Daniël de Bruijne zijn beklag bij scheidsrechter over het meer dan fysieke spel van Revival. De spelers van Dindoa wilden wel korfballen maar waren tegen deze tegenstander vooral bang voor blessures. Alsof de coach niets had gezegd, ging de wedstrijd verder en werd het incasseringsvermogen van de blauw-witters behoorlijk op de proef gesteld. Dit ging ten koste van de zuiverheid in het spel en zodoende, mede door goed scorende dames, liep Revival al na 10 minuten in de tweede helft uit naar een 12-16 voorsprong. Dindoa toonde veerkracht in deze laatste thuiswedstrijd en knokte zich met doelpunten van Jorik en Kasper Velgersdijk, Ben te Brake, Anne van de Glind en Eline Odding terug naar 17-18. Toen gebeurde er waar iedereen al de hele wedstrijd voor vreesde; Eline Odding werd in haar doorloopbal dusdanig gehinderd door haar dame dat ze met een behoorlijke knieblessure het veld moest verlaten. Voor haar in de plaats kwam Lindsey Verheul. Eveline Meijers maakte nog de gelijkmaker op 18-18 maar daarna kreeg Revival in de laatste 3 minuten nog 2 keer een strafworp die ze benutten en in de laatste minuut was het weer een Revival dame die met een hoog afstandsschot de eindstand bepaalde op 18-21. Een desillusie voor de spelers die na dit seizoen afscheid nemen van het eerste. Zij hadden graag een mooie winstpartij gehad en een publiekswisse maar gezien de stand in de wedstrijd was dit niet mogelijk. Ook coach Daniël de Bruijne die volgens jaar trainer/coach wordt van Dalto 2, had liever voor eigen publiek gewonnen. Na de wedstrijd sprak aanvoerster Doortje van de Belt lovende woorden over de jarenlange inzet van Anne van de Glind, Eveline Meijers en Bob van der Knaap voor Dindoa en specifiek voor Dindoa 1.