Rolstoelbasketballers pakken koffers

ERMELO – Donderdagmorgen reizen ze af naar Oostenrijk om deel te nemen aan de Eurocup 2016. Sportclub DeVeDo heeft met crowdfunding in twee maanden tijd geld bijeen gekregen om deelname aan dit Europese toernooi mogelijk te maken.

Het Ermelose rolstoelbasketballteam speelt al jaren in de landelijke Eredivisie en is de afgelopen twee seizoenen uiterst succesvol geweest. Beide seizoenen werden met het kampioenschap bekroond. Voor DeVeDo deelname aan het Eurotoernooi dan ook een essentieel onderdeel voor de ontwikkeling van de spelers en speelsters. DeVeDo dat het zal opnemen tegen ASD Padova Millennium Basket (Italie), Club Tregorrois H.S. de Lannion (Frankrijk), Turk Cell (Turkije) en Sitting Bulls (Oostenrijk). In totaal zullen er vier wedstrijden worden gespeeld.

De vereniging vindt het fantastische dat zoveel mensen een donatie hebben gedaan voor dit Europese avontuur en wil iedereen hiervoor bedanken. ,,Zonder deze crowdfunding actie was het niet mogelijk geweest om de Eurocup te spelen,” zeggen de spelers enthousiast. Ze zijn klaar om hun visitekaartje in Oostenrijk af te geven.