'Belangrijke punten voor Dindoa'

ERMELO - Het eerste van Dindoa, dit zaalseizoen uitkomende in de 1e klasse, stelde tijdens de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie het eigen publiek niet teleur en won verdiend met 15-11 van Revival. De Ermeloërs traden aan met enkele wijzigingen in de formatie; Jelmer Steenkamp verving de geblesseerde Jorik Velgersdijk en Lyndsey Verheul nam de plaats in van de net uit het buitenland teruggekeerde Dian Schuurkamp.

Na goede voorbereidingen, een krappe nederlaag tegen Victum en een glansrijke overwinning op Odik, werd goed gestart tegen de altijd lastige ploeg uit Terschuur. Binnen 15 seconden zorgde Lyndsey Verheul voor 1-0 gevolgd door een vrije bal van Doortje van de Belt. Vervolgens was het zoeken en kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Halverwege de eerste helft stond er een magere stand van 5-3 op het scorebord door een vrije bal van Saskia Lieman, een afstandsschot van Mark Bronkhorst en een kansje van Ellen Haverkamp. Dindoa kon verder uitlopen door opnieuw Saskia Lieman en Doortje van de Belt. Door het foutief stoppen van Mark Bronkhorst mocht Jonathan van der Beek een stip verzilveren en schoot broer Sam van der Beek van afstand raak. Met 9-5 werd de rust ingegaan.

Antwoord

De tweede helft gaf hetzelfde beeld; Revival vertraagde, schuwde het fysieke duel niet en wist te scoren. De Dindoa dames Haverkamp en Lieman hadden echter het antwoord klaar waardoor er een stand van 11-6 op het scorebord prijkte. Hierna leek Revival de verenigingsnaam eer aan te doen; er kwam een opleving en door het benutten van 3 stippen werd het 11-9. Dindoa had het lastig om de korf te vinden maar de uitgelaten supportersgroep liet zich horen en de trein kwam weer op gang. Sam van der Beek zorgde voor de 12-9 en Lyndsey Verheul bracht met een doorloopbal de stand op 13-10. Coach Van Essen bracht Kasper Velgersdijk in en de score werd verder opgeschroefd door een mooi uitgespeelde bal van Doortje van de Belt op Ellen Haverkamp. Het laatste schot kwam uit handen van Sam van der Beek.

Langste eind

Dindoa, tegen Revival dikwijls niet gelukkig met de eindstand, trok nu echter aan het langste eind en haalde verdiend de eerste punten van de zaalcompetitie binnen met een einduitslag van 15-11. Coach Jan van Essen was dik tevreden en blij met deze punten. ,,Belangrijke punten tegen een ploeg als Revival waarbij het team zich goed geweerd heeft in de fysieke duels," aldus de coach. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Noviomagum Nijmegen op het programma.