Toch veel deelnemers ondanks Sinterklaasintocht

ERMELO - En plotseling arriveerde koning winter. Na een verwoede poging van de herfst tot het onderwater zetten van de Veluwe in de voorafgaande week was hij er net op tijd om daags voor de tocht met een mengeling van zon en lichte vorst het verregende bos om te toveren tot een hier en daar sprookjesachtig decor.

De routeboys (m/v) die rond half acht vertrokken waren extra warm gekleed en stuurden al snel de eerste winterplaatjes, die zonder aanpassing als ansichtkaart konden worden uitgegeven. Al snel werd duidelijk dat het een fantastische ATB dag zou worden, maar in het zenuwcentrum De Muzenhof waren de gezichten nog gespannen. Het was duidelijk dat ook de concurrentie vandaag niet stil zou zetten. Er werden meer tochten georganiseerd en de Sint met zijn variatie aan Pieten zou weer kunnen rekenen op zijn trouwe aanhang. Maar de deelnemers kwamen! Ook de bus met 43 enthousiaste trouwe deelnemers arriveerde en ze kregen weer hun VIP parkeerplaats toegewezen. Opnieuw waren er deelnemers uit België en uit alle delen van ons land. Om half tien vertrok de groep VWV-jeugd en toen de laatste deelnemer net na half elf verdween, werd het stil. Heel stil. Geen telefoon, geen calamiteiten en geen weggehaalde linten. In het bos was het echter drukker geworden, want de organisatie kon 670 deelnemers verwelkomen en dat viel niet tegen.

Winters zonnetje

De deelnemers konden weer volop genieten van de drie routes van 30, 45 en 60 kilometer. Ze werden onderweg weer uitstekend verzorgd en de gevaarlijke oversteekplaatsen werden weer vakkundig bewaakt door de verkeersregelaars. Ondanks een winters zonnetje was het wel koud en dat was bij enkele deelnemers duidelijk zichtbaar. Bij terugkomst in de Muzenhof konden ze gelukkig opwarmen met warme erwtensoep. De rij voor de afspuitplaats was lang. Er werd flink veel bos mee terug genomen bleek. De VWV kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Op zaterdag 10 december as. wordt de derde en laatste tocht verreden.