Parel van de Veluwe zonder vrouwen

ERMELO/ HARDERWIJK – De wielerklassieker Parel van de Veluwe, op 19 mei, krijgt dit jaar een Ermelo’s tintje. De wielrenners zullen namelijk meermalen door Leuvenum en Staverden rijden. Ook zijn de Leuvenumseweg, de Jacob Catslaan en de Staringlaan opgenomen in het parcours.

Het is de 32e keer dat deze wedstrijd op de Noordwest-Veluwe verreden wordt. Het organisatieteam van deze wielerklassieker heeft begin deze maand, na uitvoerig overleg, unaniem moeten besluiten om de vrouwenwedstrijd te annuleren. Dit besluit werd genomen op basis van het zeer beperkte aantal ontvangen inschrijvingen vanuit de UCI Vrouwen teams, Landenteams, Regionale teams en Clubteams voor deze wedstrijd en de korte periode die de organisatie nog heeft tot aan het genoemde wielerevenement. De organisatie betreurt de gang van zaken, omdat zij zich vanaf de eerste editie in 1985 juist met deze wielerklassieker al jaren sterk maakt voor het vrouwenwielrennen, waardoor deze permanent op de nationale wielerkalender kon worden opgenomen.

Aanpassing

Dit betekent dat hierdoor het programma voor 19 mei drastisch wordt aangepast. De Parel van de Veluwe beperkt zich dit jaar dus tot wedstrijd voor Elite / Beloften mannen. De wedstrijd, die dit jaar deel uitmaakt van de Centric Clubcompetitie 2017, zal nu starten om 15.30 uur. www.parelvandeveluwe.nl