Gevarieerd deelnemersveld op prachtig parcours

ERMELO – Woensdagavond 10 mei wordt al weer de zeventiende Veldwijkloop gehouden. Een sfeervolle loop over het prachtige landgoed Veldwijk. Een loop met een gevarieerd deelnemersveld.

Vorig jaar was het tijdens de landgoedloop warm, klef en broeierig. Niet echt een looptemperatuur, maar toch werden er mooie tijden gelopen. Sinds dit jaar heet het evenement Germano Veldwijkloop omdat deze loop, naast GGz Centraal, mede-gesponsord wordt door Germano Menswear uit Harderwijk. De organisatie is zoals altijd weer in handen van Athlos en Theo Bouw, bewegingstherapeut bij GGz Centraal.

Mooie mix

De Veldwijkloop is de hardloopwedstrijd in deze regio waar zowel cliënten, medewerkers, kinderen, trimmers, atleten en prestatielopers meedoen. Juist deze mix aan deelnemers gecombineerd met het prachtige parcours maakt deze loop zo uniek en aantrekkelijk. Wat blijkt uit het grote aantal deelnemers die de loop jaarlijks trekt (tussen de 2 en 300). De Germano Veldwijkloop heeft een parcours met een lengte van 2,5 kilometer en gaat dwars door het prachtige landgoed en grotendeels over verharde paden en wegen. Deze ronde kan een, twee of vier keer worden gelopen. Wegens het succes van vorig jaar is er nu ook weer de mogelijkheid om in te schrijven voor een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer, die gelijktijdig van start gaat met de wedstrijdloop. Na afloop ontvangt men een herinneringsvaantje tegen inlevering van het wandelnummer. Inschrijven voor de wandeling kan alleen ter plaatse en kost drie euro.

Training

Veel atleten zien de Veldwijkloop als een opwarmertje en training voor het andere Ermelose hardloopevenement, de Halve Marathon Ermelo dat op zaterdag 20 mei wordt georganiseerd. De start is om 19.00 uur bij sporthal Ten Duyn op het landgoed. Er kan worden gelopen op afstanden van 2,5, vijf en tien kilometer. De voorinschrijving kan nog via www.athlos.nl en via inschrijven.nl. De kosten zijn 2 euro voor kinderen tot 12 jaar en 3 euro voor volwassenen (resp. 1,5 en 2, 50 bij voorinschrijving. Vanaf 18.00 uur kan er ook nog worden ingeschreven bij sporthal Ten Duyn. Er zijn kleedruimtes, douches en voldoende parkeerruimte aanwezig.