Wie wordt de nieuwe Ermelose golfkampioen?

ERMELO – Vorig jaar won Alien van Dijk het eerste Ermeloos Golfkampioenschap. Op zaterdag 1 juli zal zij haar titel verdedigen tijdens het tweede Ermeloos Golfkampioenschap. Deze wedstrijd wordt gehouden op de 18-holesbanen van Golf4 All Harderwijk in Zeewolde.

Vorig jaar liepen zo’n vijftig deelnemers twee keer de negen holes van de prachtige banen van Dorhout Mees in Biddinghuizen. Altijd spannend hoe het een eerste keer gaat verlopen, maar de organisatie werd overweldigd door het enthousiasme van de deelnemende Ermeloërs. Het was dan ook zeker geen vraag of er een vervolg zou worden gehouden op dit Ermelose evenement. ,,Het is een uniek evenement in de regio, dus uiteraard gaan we door,’’ aldus mede-organisator Klaas Mollema. ,,Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien, een groter compliment kan je mij niet geven, wat een goede energie,’’ vult mede-organisator Babet Voorkamp aan. De organisatie heeft er voor gekozen om het kampioenschap elk jaar op een andere baan te spelen. Daarom is er dit jaar gekozen voor Zeewolde. Vorig jaar is al besloten om een stichting op te richten. Deze wordt deze week een feit en het bestuur is als volgt: Voorzitter: Klaas Mollema, Penningmeester is Kees van Dorp, Jan Kraaij wordt secretaris en Rudolf de Graaf het onmisbare bestuurslid. Daarnaast zal Babet Voorkamp weer allerlei hand- en spandiensten verrichten. De organisatie zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen van het kampioenschap. ,,Een gezellig evenement waarbij netwerken, sociale contacten, sporten in de natuur belangrijke factoren zijn,’’ aldus de organisatie. ,,Een serieus en competitief potje golf en plezier gaan heel goed samen, dat is wel gebleken,’’ lacht Rudolf de Graaf. Dat het evenement wordt afgesloten met een grootse barbecue is voor de Ermelose sportievelingen een bijkomstigheid. ,,Dat smaakt dus naar meer,’’ vult de aankomende penningmeester aan.

Goed doel

De opbrengst van dit sportieve evenement wordt door de organisatie geschonken aan een Ermelo’s goed doel. Vorig jaar ging de opbrengst naar Proeverij De Ontmoeting waarvan voorzitter Jan Schuurman duizend euro in ontvangst mocht nemen. De organisatie heeft besloten dit jaar de opbrengst te doneren aan Stichting KLIM, beter bekend als Zorgboerderij Stal van Zundert. Zij maken het mogelijk een plek te creëren voor kinderen die wat meer zorg nodig hebben. Jan Kraaij: ,,We zijn trots op ons goede doel! Een verbeterpunt is dan ook dat we meer geld ophalen dan vorig jaar, zodat we een groter bedrag te schenken hebben.’’ Inschrijven voor de kampioenschap kan alleen via de website www.ermelogolf.nl. Alleen inwoners van Ermelo, die in bezit zijn van het GolfVaardigheidsBewijs (GVB) mogen aan de wedstrijd deelnemen. Deelname kost 75 euro en de minimum leeftijd is 18 jaar. Om het overzichtelijk te houden is het maximaal aantal golfers op tachtig gehouden. Dus, wie het eerst komt, het eerst mee mag doen. Meer informatie over het Ermeloos Golfkampioenschap op de facebookpagina https://www.facebook.com/events/1910137332345461/