Tevreden met achtste plaats

ERMELO – SC. DeVeDo heeft weliswaar de finale van de EuroLeague niet gewonnen, maar de Ermelose rolstoelbasketballers kijken terug op een succesvol toernooi. Het Spaanse CD Amfiv Vigo, die een thuiswedstrijd speelde, won uiteindelijk de Challenge Cup.

DeVeDo stond afgelopen week in de finaleronde van de EuroLeague. Het lukte de Ermeloërs, ondanks het goede spel, geen wedstrijd te winnen. Eerder dit jaar wist de Ermelose club deelname in het Italiaanse Padova afgedwongen door als derde te eindigen in de voorronde.

Engelsen

DeVeDo dat met een open blik en het jongste team deelnam aan de EuroLeague, speelde uiteindelijk vier wedstrijden. Tegen het Engelse London Titans wist DeVeDo het eerste kwart te winnen, maar bij rust stond het team op vijf punten achterstand. Na rust kwamen de Engelsen meer tot scoren. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Ermelo met 59-27. In de tweede wedstrijd mocht DeVeDo het opnemen tegen het Spaanse CD Amfiv Vigo. De ploeg uit Vigo had de eerste wedstrijd ruim gewonnen, dus DeVeDo moest hard aan de bak. In het eerste kwart zette Amfiv zoveel druk, waar DeVeDo niet mee om kon gaan en stonden in datzelfde kwart al achter met 8-25. Uiteindelijk was er een ruststand van 21-51. Door een technische fout in het wedstrijdsysteem werd de coach van DeVeDo na 2 technische fouten weggestuurd en verloor men de wedstrijd 50-85.

Achtste

De derde wedstrijd speelde DeVeDo tegen het Franse Handi Sud Basket Marseille. Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Maar opnieuw kwamen de Ermeloërs bij rust weer op een achterstand van 23-38. De wedstrijd eindigde met 58-61. DeVeDo moest zich uiteindelijk klaarmaken voor de strijd om de plekken 7 en 8. De Tsjechische ploeg WB Studánka Pardubice was de tegenstander. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het Tsjechische team wist DeVeDo uiteindelijk te verslaan met 53-66.