Onervaren team Polskamp doet mee aan bedrijvenrun

ERMELO - Een van de bedrijventeams die meedoen aan de Rabobank BedrijvenRun van de HalveMarathon Ermelo is het team Polskamp. Een team van vijf lopers die louter op wilskracht lopen.

Het team Wilskracht bestaat uit vier dames en een heer die allen sporten bij Get Healthy. ,,Het is een initiatief van Polskamp die op zoek waren naar een aantal doorzetters met wilskracht,’’ vertelt Olav Pranger. ,,Het zijn een paar mensen die bij ons sporten, maar onervaren lopers zijn. Echter, het team is met elkaar al meer dan honderd kilo afgevallen en ze waren op zoek naar een nieuwe uitdaging.’’ De lopers trainen aan de hand van een hardloopschema wat is opgesteld door Thea van de Craats, een hardlooptrainster die bij Polskamp werkt. Zij heeft ook het initiatief genomen voor dit team. Het team bestaat uit Jelske Fikse, Denise Sweers, Sander Bouwman, Amber Kraaij en Gerriëlle van Lagen. Deze laatste heeft vorig jaar tijdens de HME haar eerste halve marathon gelopen. ,,Een onvergetelijke ervaring,’’ aldus Van Lagen.

Buggy

Eigenaar van Get Healthy, Olav Pranger, loopt zelf ook weer mee. Al is het niet in dit team. ,,Ik heb vorig jaar met m’n dochter in de buggy gelopen. Dat was heel gaaf. Dit jaar wil ik eigenlijk met m’n zoontje in de buggy gaan lopen, maar dat moet ik nog wel even met m’n vrouw overleggen.’’ Pranger is erg enthousiast over de organisatie van de Halve van Ermelo. ,,Ik ben zeer benieuwd wat de nieuwe organisatie er van heeft gemaakt. Vorig jaar was het al een fantastisch evenement, dus dat beloofd wat. Hardlopen mag wat mij betreft altijd wel gepromoot worden en dat doet de organisatie goed. Ik lees er veel over in de pers en op social media, dus men kan er niet omheen. Mooi dat er zo’n grote groep mensen die dag in de benen komt, een aanwinst voor het dorp.’’