Moordenaar Pim Fortuin in Ermelo voor hardloopevenement

ERMELO - Afgelopen zaterdag liep Volkert van der G. mee in de Halve Marathon van Ermelo (HME). De man, die bekend is vanwege zijn moord op Pim Fortuin, schreef zich in onder de naam Erik de Bruin. De organisatie werd hierover vanmorgen geïnformeerd.

Van der G. deed al eerder mee aan hardloopevenementen. Zo stond hij twee jaar geleden aan de start van het Drenthe Loop Festijn en nam hij deel aan de City Pier Loop in Den Haag. De man, die als woonplaats Barneveld had opgegeven liep zaterdag overigens een keurige tijd van 1.35.30. Een zeventiende plaats van de 136 lopers op de halve marathon. ,,We wisten niet dat Van der G. meedeed," vertelt de secretaris van de HME Dick van Leeuwen. ,,maar daar hoeven, kunnen en willen we verder niets mee." Van Leeuwen werd vanmorgen gebeld door een toeschouwer, die eigenlijk zelf aan de start zou staan, maar geblesseerd was. Hij was uiterst positief over de organisatie van dit loopevenement. Vanuit het publiek had hij Van der G. herkend. ,,Natuurlijk kan iedereen die dat wil, meelopen," reageert Van Leeuwen. ,,en hij woont tenslotte in de buurt." Volkert van der G. is ook te zien in de nieuwste Pauwnieuws, het video-item dat vanmorgen gepubliceerd is op Ermelo van Nu en waarin ruim aandacht is voor dit succesvolle sportevenement waaraan ruim 600 lopers meededen. Van der G. had overigens hetzelfde blauwe t-shirt aan als tijdens het loopevenement in Klazinaveen.  

Nieuws

De moordenaar van Pim Fortuyn was overigens afgelopen vrijdag uitgebreid nog in het nieuws omdat hij opnieuw een overwinning had geboekt op Justitie. De Nationale Ombudsman oordeelde dat Van der G.'s grondrechten waren geschonden doordat een gevangenis- of reclasseringsmedewerker, vlak voor zijn vrijlating, persoonlijke en gevoelige informatie over hem had gelekt.