WFL Gala op Spike TV

ERMELO - Afgelopen zaterdag vocht Leon Jansen van Budo Academy Ermelo zijn tweede professionele MMA partij tijdens het World Fighting League (WFL) in Almere. Jansen vocht tegen een zeer sterke Belg, Egor Nogornov.

De WFL is het hoogst haalbare podium waar de beste professionele MMA vechters van Nederland vechten. De Belg van Russische afkomst gaf in het staande gevecht harde stoten, maar het lukte Leon Jansen het gevecht naar de grond te krijgen. In de tweede ronde speelde het gevecht zich wederom op de grond af en wist Jansen met een armklem zijn tegenstander tot overgave te dwingen. MMA is een zeer snel groeiende sport. Het is een combinatie van het staande gevecht (boksen, karate, kickboksen) het clinchen en werpen (judo, Sambo worstelen) en het grondgevecht (judo, braziliaans jiu jitsu en grappling). Om wedstrijden te kunnen doen is het van belang alle disciplines onder de knie te krijgen.
Bij Budo Academy Ermelo (de budotak van Sportinstituut Ermelo) zijn alle disciplines te trainen op elk niveau. Woensdag 31 mei wordt om 22.00 uur het hele WFL gala uitgezonden op SpikeTV.