'Zo'n val zet je even op scherp'

ERMELO - De trampolinespringers van GV. Sparta springen op 7 juli twaalf uur achter elkaar als sponsoractie voor Milou Bosscher. Deze talentvolle trampolinespringster uit Heerenveen kwam tijdens het Nederlands Kampioenschap in december 2015 ten val. Ze belandde op haar nek op de blauwe mat achter de trampoline. De gevolgen waren enorm. Milou heeft een dwarslaesie en zit in een rolstoel. Ze kan niet meer springen en zal, volgens artsen, nooit meer lopen.

Op datzelfde kampioenschap was ook de Ermelose Gina van den Brink. ,,Ik zelf sprong op de trampoline voor haar. In het begin toen het gebeurd was, werd ik als sporter wel weer even op scherp gesteld.” Gina, die vorige week nog de tweede plaats op het NK in Rotterdam wist te bemachtigen, relativeert daarna gelijk. ,, Je denkt er wel over na, maar ik realiseer me ook dat het iedereen kan gebeuren. Je kunt ook bij wijze van spreken van de stoep vallen en dan een dwarslaesie oplopen.”
Milou is een doorzetter en doet er samen met haar ouders alles aan om weer normaal te kunnen bewegen als ieder ander. En dat kost geld, heel veel geld. Gina en haar clubgenootjes van GV. Sparta willen Milou helpen. ,,Daarom gaan we geld inzamelen. Wij gaan van 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ’s avonds continue springen. Ook gaan wij demo's geven om 14:00 en om 18:00.” In de Wethouder Balverszaal wordt om 7.00 uur het startschot gegeven voor de 12-uurs springmarathon door paralympisch medaillewinnares Sjerstin De Vries-Vermeulen van Stal Ermelo.

Spectaculaire demonstraties

Publiek kan van 7.00 tot 19.00 uur binnenlopen om te komen kijken naar de verrichtingen van de vele springers die mee springen voor Milou. Om 19.00 uur wordt de actie afgesloten door sportverslaggever Hans van Zetten. Hij zal het eindbedrag bekend maken dat de springers bij elkaar hebben gesprongen en dat gedoneerd zal worden aan Stichting Milou. Het bedrag van Sparta zal zo ten goede komen aan een speciale revalidatietherapie die Milou gaat volgen in Biddinghuizen, genaamd de Brucker Biofeedback Methode. Iedereen is welkom op 7-7-2017. Geef de Sparta-springers een duwtje in de rug en help Milou.