Andere locatie, zelfde spektakel

ERMELO - Vrijdag 30 juni barst vanaf 17:00 uur de Truck en Tractor Pulling Speuld los. De laatste jaren vond het evenement plaats op een andere locatie, maar dit jaar gaat het weer als vanouds los in Speuld waar het 22 jaar geleden ook begon.

Vorig jaar was het bar slecht weer, waarbij de organisatie zelfs bijna had besloten het evenement af te gelasten. Toch ging het door, ondanks de regen en er kwamen toch zo’n 2500 bezoekers op dit evenement af. Winnaar werd Speulds ‘eigen trekker’, de Neighbours Nightmare in de 2,5 ton sport met Gert-Jan Hoegen achter het stuur. Het slechte weer vorig jaar was niet de reden van de verhuizing, maar het evenement hoort in Speuld te worden gehouden, vond de organisatie. De voorbereiding van de locatie aan de Garderenseweg, tegenover basisschool De Speulderbrink is al maanden geleden begonnen met het aanleggen van de kleibaan.

Ermelose deelnemers

Er wordt in vijf klassen gereden in de standaardklassen, te weten 4,5 - 5,5 - 7,0 - 9,0 en 11,0 ton, in de sportcompetitieklassen wordt er gereden in de 2,5 - 4,5 ton sport en 3,6 - 4,5 ton supersport. In de 4,5 ton standardklasse rijden twee Ermeloërs mee, te weten Bert Vliek met Fendt 306 LS en Berry van Panhuis met de International 844-S. Ermeloër Anjo van Panhuis rijdt in de 5,5 ton standardklasse met de International 856 XL. In de 7 ton standardklassen rijden Benny Vliek met zijn Fendt 716 en Ruben Overeem met de Fendt 410 en in de 9 ton standardklassen rijdt Gerwin Vliek met de Belarus T 150 K. In de 2,5 ton competitie topniveau is natuurlijk de Neighbours Nightmare Ford 5000 van Kees Hoegen aanwezig.

Informatie

Er zullen voor en tijdens het evenement voldoende parkeerwachters aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Het gedeelte van de Garderenseweg, vanaf Garderen zal na de afslag Buurtweg worden afgesloten. De entreeprijs is €10,- voor kinderen onder de twaalf jaar is de entree gratis. Op het evenement is een kinderdorp aanwezig met diverse activiteiten voor kleine kinderen. Meer informatie op www.otts.nl