Finaletoernooi Open Nederlands Kampioenschap Poker

ERMELO - Zaterdag 8 juli strijden 150 pokerspelers uit heel Nederland om de titel Winnaar Open Nederlands Kampioenschap Poker 2017. Een titel waar 7.500 pokeraars een poging naar gedaan hebben. Van januari t/m mei in dit jaar werden er 128 voorrondes door heel Nederland gehouden.

Organisator Mathijs Jonkers vertelt over het evenement en wat de winnaar wint. ,,Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is een pokerevenement voor de recreatieve pokerspelers die Nederland rijk is. Poker is nog steeds erg populair. Vorig seizoen hadden we 6.800 deelnemers en dit jaar hadden we er 7.500.’’ Verspreid over 128 locaties hebben deelnemers van januari t/m mei voorrondes gespeeld. De winnaar van een voorronde kwalificeerde zich voor de landelijke finale en de beste 5% mocht door naar de halve finales, waar ze zich vervolgens weer voor de finale konden plaatsen.

Bokaal

De winnaar wint een mooie bokaal. Echter dat is niet het enige wat de winnaar te wachten kan komen te staan. Net als bij veel sporten, speelt de winnaar zich met een dergelijke prestatie in de kijker en heeft een goede kans om een sponsoraanbieding te krijgen. ,,Je kunt het vergelijken met andere sporten. Als iemand goed presteert dan wil een sponsor in die speler investeren.’’ Zo’n sponsorcontract kan een speler veel opleveren. Pieter de Korver, een Nederlandse professionele pokerspeler, is daar het bewijs van. Hij won in 2008 een soortgelijk toernooi, waarna hij een sponsorcontract kreeg om grote internationale toernooien te spelen. Bij één van die toernooien won hij € 2.3 miljoen.

Regionale spelers

Er zijn doen geen Ermeloërs mee aan deze finale, wel enkele regionale spelers. Uit Harderwijk Johan Huisman en Marco Simon, uit Putten Robert-Jan Meijer, Uit Zeewolde Mario Welbergen en uit Nijkerkerveen Herman van de Poll. De finale vindt plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. De openingsceremonie begint om 12.30 waarna het toernooi om 13.00 afgetrapt wordt. Toeschouwers zijn welkom en hebben gratis toegang tot het balkon waar de finale gevolgd kan worden. Via deze link is de Pokerfinale live te volgen: https://www.youtube.com/embed/ljqbQ5MCF7A