Maurice van der Reest weer geselecteerd voor selectie u20

ERMELO – Maurice van der Reest, Ermelose sportman van het jaar 2016, is geselecteerd voor het EK Ultimate Frisbee, wat van zaterdag 5 augustus tot en met vrijdag 11 augustus wordt gehouden in Veenendaal.

Vorig jaar deed Van der Reest voor het eerst mee aan een internationaal toernooi. Hij speelde met de u20-selectie het WK in Wroclaw in Polen. ,,Het was echt een ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Omdat je veel tijd optrekt met je teamgenoten, wordt je daar heel hecht mee. Daarnaast leer je tijdens zo’n voorbereiding en toernooi veel nieuwe mensen kennen die allemaal dezelfde passie voor de sport hebben,’’ vertelt de Ermeloër enthousiast. Na het WK was het seizoen ook voorbij en konden de frisbeeërs de focus weer gaan leggen op de Nederlandse Competitie. Van der Reest: ,,Ik train nog steeds elke week in Zwolle bij de Bluefingers, de plek waar ik 2 jaar geleden ook begonnen ben. Afgelopen seizoen heb ik aan de competitie meegedaan met Veenendaal Tijgers. Helaas zijn we net buiten de prijzen gevallen, maar werden wel vierde in de Nederlandse competitie. Ik speelde hier mee omdat het voor mij wat uitdagender is omdat het niveau hoger ligt dan in Zwolle.’’ In januari begon de training weer voor het nieuwe seizoen. ,,Ik werd in maart met twintig andere jongens geselecteerd voor het EK in Veenendaal.’’ Er doen in de categorie u20 (jonger dan twintig) negentien Europese landen mee. In totaal zullen er 53 verschillende teams komen omdat ook de dames en heren van u17 tegelijkertijd in Veenendaal spelen.

Meer aandacht

Maurice van der Reest is net klaar met het eerste jaar op de CALO op het Zwolse Windesheim en is over naar het tweede jaar. ,,Op school kreeg ik echt onwijs veel positieve reacties op mijn deelname aan het WK. Ik heb veel mensen leren frisbeeën en die zijn het ook echt een leuke sport gaan vinden. Er lopen op de sportacademie natuurlijk allemaal fanatiekelingen rond die snel de sport oppakken, dat is iets wat ik echt mooi vind om te zien. Je ziet dat de sport steeds meer en meer aandacht krijgt. ‘’ Ook na het, onverwachte, winnen van de verkiezing van Sportman van het jaar 2016 kreeg Van der Reest veel reacties over zijn sport. ,,Veel mensen vroegen zich af wat de sport nou inhield en hoe het gaat.’’ Over de verwachtingen op het komende EK zegt de sportman: ,,Wij zijn als negende geplaatst van de negentien teams. We weten dat we nog niet bij de absolute top horen omdat de sport in de landen als Duitsland, Groot Brittannië gewoon stukken groter is. Wel gaan we met z’n allen alles eruit halen en hopen we weer keurig in de top 10 te eindigen. Natuurlijk is alle support welkom. Het zou mooi zijn als we een wedstrijd spelen met een oranje tribune!’’ Van der Reest nodigt hierbij iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen bij deze relatief onbekende sport. Immers, Veenendaal is redelijk dichtbij Ermelo. De toegang is de hele week gratis.