Ermelose wint titel Hippiade Endurance

ERMELO - Tineke Hoogendijk-Vossenbelt wist afgelopen zaterdag opnieuw de Nationale titel Hippiade Endurance in de wacht te slepen. Hoogendijk reed in een thuiswedstrijd bij de KNHS op haar paard Kien’s Dubai naar de tweede titel op rij.

Vorig jaar won ze de klasse 2, dit weekend kwam ze uit in klasse 3. Acht ruiters hadden zich geklasseerd voor de Hippiade Endurance. ,,Het was een spannende wedstrijd met een kopgroep van vier ruiters,” vertelt Hoogendijk na afloop. De laatste kilometers ontstond er een strijd tussen twee ruiters. In de laatste bocht wist de Ermelose de binnenbocht te pakken en zo kon ze met voorsprong de eindsprint in gaan. Na een strijd gedurende 102 km nog een eindsprint inzetten, met een snelheid van 45 km per uur, is wel heel verrassend.

Topvorm

Tineke Hoogendijk kijkt terug op een mooie wedstrijd. ,,Een perfecte route! Het was gelukkig minder warm dan vorig jaar.” De 14-jarige volbloed arabier verkeerde in topvorm en daarom kon Hoogendijk nog de eindsprint inzetten. Ze is trots op deze tweede titel, Nederlands kampioen Endurance.