DOVO Veenendaal te sterk voor Ermloërs

ERMELO – De mannen van trainer Bert van Hunenstijn hebben de eerste echte competitiewedstrijd tegen de debutant van de Derde Divisie DOVO Veenendaal verloren met 1-0.

Het eerste kwartier was voor de mannen van trainer Gert Kruijs, ze drongen de Ermeloërs continue terug op eigen helft. Het had in de eerste minuten al 1-0 kunnen staan, ware het niet dat doelman Paul Eppink de aanval van Joshua Patrick fantastische uit het doel redde. Marley Berkvens schoot de bal naar de Veenendaalse spits, maar Eppink was scherp. Een zucht van verlichting ontsnapte uit de meegereisde Ermelose supporters. Tien minuten later was het weer Eppink die redding bracht door het harde schot van Roy Bakkenes klemvast te pakken. Aanvaller Gökhan Yasar werd onderuit gehaald door Nick Koster, die geel kreeg. Daniël van Warven schoot op Yasar die de bal in het Veenendaalse doel van keeper Rodny Ubbergen schoot. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd en het doelpunt werd afgekeurd. Enige tijd later kreeg Yasar weer de bal aangespeeld en opnieuw was het buitenspel.
Het tempo bleef hoog en over en weer kwamen er kleine kansen.T ien minuten voor rust kreeg DOVO een enorme kans. De voorzet van Mitchell de Zwart wordt door Ermelose verdediger Basil Camara onderschept.

Druk

Ook na de rust neemt DOVO direct het initiatief en speelt fel. Na een kwartier spelen kreeg keeper Ubbergen een rode kaart toen hij Daniël van Warven onderuit haalde. Gevog is dat DOVO verder moest met tien spelers. Trainer Kruijs zet tweede keeper Koen Hagelstein in het doel en haalt daardoor Salim Amarzgiou uit het veld. Vanaf dat moment nam DVS’33 Ermelo het initiatief over, maar kon de bal niet in het doel krijgen. Danny Hollart ging iets te enthousiast de aanval in en legde Gilbrano Plek neer. Arbiter Serik gaf hem zijn tweede gele kaart waarna hij het veld moest verlaten.
Het is tien tegen tien en de wedstrijd lag weer open. Van Hunenstijn maande zijn mannen tot aanvallen, en het spel werd feller. Vier minuten voor tijd wist Adil Mahdadi de bal, na de prachtige voorzet van Joshua Patrick, met z’n hoofd achter doelman Paul Eppink te leggen: 1-0. Het eerste doelpunt van DOVO in de Derde Divisie. Verdediger Camara ging vervolgens mee naar voren en zetten de Ermeloërs de Veenendalers onder druk. Na de reguliere speeltijd kregen de geelzwarten nog een aantal cornerkansen, maar de bal ging er niet in. Het eerste verlies van DVS’33 Ermelo is een feit.