Wel overwicht maar toch geen punten

ERMELO - Na 94 minuten stond er 2-1 op het scorebord van voetbalvereniging Spakenburg. Het scorebord vertelt echter niet het verhaal van een enerverende wedstrijd die de 1600 toeschouwers hadden voorgeschoteld gekregen.

In de eerste helft domineerde DVS’33 Ermelo en speelde bij tijd en wijle de Blauwen van de mat. De geelzwarten vergaten zichzelf te belonen met meer doelpunten. Toen Spakenburg halverwege, door slecht uitverdedigen, de 1-1 binnenschoot, was de 2-1 een logische uitslag. DVS’33 Ermelo was het helemaal kwijt. Gökan Yasar schoot de geelzwarten al na drie minuten naar een 0-1 stand na een prachtige aanval over meerdere schijven. Spakenburg leek een minuut later al wat terug te doen, maar een kopbal van dichtbij werd door invaldoelman Thodorie Velanas op miraculeuze wijze uit het doel geranseld. Spakenburg drong aan maar DVS’33 Ermelo kwam er steeds razendsnel uit en kreeg naarmate de eerste helft vorderde kans op kans. Spakenburg had het moeilijk met het compacte spel van de Ermeloërs achterin en op het middenveld en de razendsnelle uitvallen waarbij beurtelings Maurice de Ruiter, Mike Ahrends en Daniel van Warven voor doelman Leon ter Wielen opdook. De Spakenburgse verdediging liep constant uit positie door de diepgaande spelers van DVS’33 Ermelo die vaak spits Yasar over het hoofd zagen, want met name hij kreeg veel ruimte. Spakenburg kon alleen maar gevaarlijk worden bij corners. In de rust waren de vele Ermelose supporters enthousiast over het spel, maar vreesden ze de routine en kracht van de Blauwen die in de rust een donderspeech van trainer John de Wolf ondergingen.

Lege handen

DVS had in de eerste helft veel kracht verspeeld door heel veel diep te gaan en de vraag was of dat de Ermeloërs wellicht ging opbreken. In de tweede helft leek er op het eerste gezicht niet veel veranderd. Toch kwamen de voorwaartsen van DVS’33 Ermelo niet meer in de bal en werd het veld langer en langer gemaakt. Misschien was daar wel de hand van de sluwe De Wolf in zichtbaar. Doordat het veld zo lang werd, hanteerde DVS’33 Ermelo te vaak de diepe bal. Het leek even alsof de DVS-ers zich superieur voelden: zo’n niveau afleveren in het hol van de leeuw. Spakenburg werd nog steeds niet gevaarlijk hoewel het twee verse aanvallers inbracht. Het werd in het zadel geholpen door geklungel op de linkerkant. Opeens werd Philip Ties de diepte ingestuurd en kon hij alleen op doelman Velanas aflopen. Heel beheerst liet hij de doelman geen kans. De mopperende aanhang van Spakenburg veerde op en wilde meer. Het werd op de wenken bediend. Rechterverdediger Haico Epe verdedigde ongelukkig uit waarna Jasper Waalkens op schitterende wijze twee man uitkapte en de bal in de verre hoek over de doelman deponeerde. De wedstrijd was gespeeld en DVS’33 Ermelo kon ondanks het inbrengen van onder meer Benjamin Roemeon geen vuist meer maken. De afstanden waren te groot geworden. De druiven waren zuur want opnieuw stonden de Ermeloërs met lege handen in een uitwedstrijd.