Op weg naar de Eerste Klasse

ERMELO - Dindoa moest gisteren aantreden op het eigen sportpark de Zanderij tegen DOS WK uit Enschede. En kon met een 16-13 overwinning het overwinningsfeestje vieren.

In de zomerperiode heeft Dindoa de belijning van de velden aangepast aan de nieuwe normen van het KNKV. De grootte van het veld buiten is nu gelijk aan de afmeting binnen in de zaal. Gisteren werd voor het eerst op de nieuwe veldafmeting gespeeld. Na de overwinning vorige week op het Friese DTG stond vandaag DOS WK voor de deur. Het begin van de wedstrijd verliep voor beide ploegen stroef. Juist op de kleine velden wordt er doorgaans meer gescoord maar Dindoa en DOS hadden beide moeite met de korf te raken. Dindoa nam wel direct een voorsprong door twee schoten van Lindsey Verheul, maar DOS kon steeds weer een puntje inlopen. Zo bleef Dindoa op voorsprong tot in de dertiende minuut bij een stand van 5-4 toen de scheidsrechter het spel stil legde vanwege de donder en bliksem. Na een regenpauze van tien minuten werd de wedstrijd vervolgd waarna Marlon van Diest de 6-4 scoorde. Helaas moesten de Ermeloërs toezien hoe na twintig minuten spelen de gasten de gelijkmaker scoorden; 6-6. Daarna werd er tot aan de rust door beide ploegen niet meer gescoord. Er waren zeker aardige acties, maar de scherpte bij beide ploegen ontbrak.

Scherp

Na de rust nam DOS WK de voorsprong door met een afstandsschot de korf te raken. Dat liet Lindsey Verheul zich niet gebeuren en maakte in dezelfde minuut de gelijkmaker. Daarna kwam DOS nog één keer op voorsprong maar na de 7-8 was het Dindoa dat het betere van het spel kreeg. De nieuwe trainer/coach Evert Houtriet paste de nieuwe wisselmogelijkheden zeer goed toe. Vanaf dit seizoen mag je spelers uit het vak halen en bij een volgend dood spelmoment weer opnieuw inzetten, zelfs in een ander vak. Zo kon Dian Schuurkamp steeds in de aanval mee blijven spelen. Dindoa was scherp in het benutten van de verkregen vrije worpen en strafworpen. Zo scoorden de broers Jonathan en Sam van der Beek samen de drie stippen die Dindoa door de arbiter toegewezen kreeg. De dames van Dindoa deden het scorend ook prima; van de zestien doelpunten kwamen er negen op naam van de dames en allemaal uit spelmomenten. Aniek Odding Lindsey Verheul en Dian Schuurkamp worden dit jaar aangevuld met Marlon van Diest die vorig jaar in Dindoa 2 speelde. Onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd met veel gejuich, gezang en gezwaai door de supportersvereniging The Blue Sharks vanaf hun nieuwe tribune door Dindoa uitgespeeld en zo staat de ploeg uit Ermelo bovenaan de ranglijst in de tweede klasse. De doelstelling voor dit seizoen is promoveren naar de Eerste Klasse en daar is de ploeg goed naar op weg.