Medekoploper Exakwa pakt punten in Ermelo

ERMELO - Dindoa, dat samen met Exakwa bovenaan in de tweede klasse stond, verloor op eigen veld in een wedstijd die continue op en neer ging. Het sterk spelend Exakwa won met 22-25.

Dindoa begon sterk. Marlon van Diest scoorde al na tien seconden 1-0 waarna Exakwa in het andere vak in dezelfde minuut de gelijkmaker noteerde. Daarna was het Dian Schuurkamp die met een doorloopbal de 2-1 neerzette, maar door een vrije worp konden de Lelystedelingen weer aansluiten. Zo ging het de hele eerste helft door; Dindoa kwam tot maximaal tweevoor en daarna waren het de gasten die weer gelijk maakten .In de laatste tien minuten van de eerste helft kantelde de wedstrijd. Bij een stand van 10-8 voor Dindoa, nam Exakwa het initiatief en kreeg het overwicht in spelsituaties. Waar Dindoa tot aan de rust nog maar twee keer scoorde, pakte Exakwa zeven punten wat een ruststand opleverde van 12-15.

Inpraten

Coach Evert Houtriet moest fors op zijn spelers inpraten om ze de tweede helft weer scherp te krijgen en dat was duidelijk te zien. Al na 10 minuten had de thuisploeg de achterstand ingelopen en nam het bij 17-17 zelfs weer de voorsprong. Sam van der Beek scoorde uit een strafworp en een afstandsschot en Marlon van Dienst en Saskia Lieman zorgden voor een voorsprong van drie punten; 21-18. Daarna was het Exakwa dat het betere van het spel nam en vier keer op rij scoorde; 21-22. In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde Dindoa, gesteund door de supportersclub The Blue Sharks, nog de punten in Ermelo te houden maar tevergeefs. Exakwa, een fysiek en mentaal sterke ploeg, gaf de winst niet meer uit handen en kon met opgeheven hoofd afreizen naar Lelystad. Volgende week speelt Dindoa 1 uit in Wezep tegen het plaatselijke Rood Wit.