Fietsen over de bloeiende heide

ERMELO - Op zaterdag 16 september organiseert de Veluwse Wieler Vereniging alweer de vierde editie van de HerfstTocht Ermelo. Liefhebbers van het sportieve fietsen kunnen kiezen uit drie afstanden.

De afstanden zijn 80, 100 of 135 km en alle afstanden zijn volledig uitgepijld. De 100 en 135 km doen onder andere de Hoog Buurlose Heide en de heidevelden rondom Elspeet en Uddel aan. Prachtige vergezichten, vooral als de heide, zoals te verwachten is, volop in bloei staat. Ook de heuvelachtige stukken van de Noordwest-Veluwe worden meegenomen in het parcours, middels bekende heuvels als de Aardhuisweg en de klim naar Hoog Buurlo. De 135 km knoopt er nog een lus aan vast, waarbij de Knobbel ook nog een mooi onderdeel van het parcours vormt. Overigens, de organisatoren laten ook zien hoe mooi de Geldersche Vallei eigenlijk is. Het tweede verzorgingspunt vindt men op een boerenerf te midden van de akkers en weilanden waar die regio om bekend staat. Voor de meer recreatieve fietsers en de sportieve fietsers met minder tijd is er een route van 80 km uitgezet, deze voert ook over de heide bij Hoog Buurlo.

Twee sterren

Start en finish voor alle afstanden is De Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Naast een gastvrije ontvangst vinden de deelnemers hier ook de kleed- en douchegelegenheid. Tevens is er volop gratis parkeerruimte. Alle voorzieningen die men mag verwachten voor een 2-sterren NTFU tocht als deze zijn aanwezig. Vertrekken kan tussen 08.00 en 10.00 uur. De kosten zijn € 5,00 voor de 80 km; € 5,50 voor de 100 km en voor de 135 km is de prijs € 7,00. NTFU leden krijgen op deze prijzen nog eens een euro korting. Meer info op www.vwv-ermelo.nl