Winst voor Harkemase Boys in Ermelo

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft gistermiddag een onnodig verlies geleden tegen de voetballers uit Friesland: Harkemase Boys. De Friezen wonnen met 0-1 van de gastheren.

Na een matig begin zette de ploeg van trainer Henk Herder zijn stempel op de wedstrijd door in de negentiende minuut een doelpunt te maken. Jan Hooiveld maakte, overigens het enige doelpunt van de wedstrijd. In de tweede helft, waarbij trainer Van Hunenstijn twee spelers wisselde, vielen de Ermeloërs meer aan maar vonden een goed keepende Erick Jansema in het Friese doel. Dat er geen doelpunten aan geelzwarte zijde gemaakt werden, was deels aan hem te danken. Echter, er waren wel genoeg kansen voor de Ermeloërs, die niet werden benut. In de 76e minuut schoot Maurice de Ruiter voor, maar de bal werd gemist. Twee minuten later werd het schot van Jeroen Buitenhuis van de doellijn gehaald en vervolgens passeerde Daniël van Warven de keeper. Echter Henny Bouius redde zijn ploeg door de bal van de doellijn te halen. Ook de kansen van Van Selm, Van Warven, De Ruiter en wederom Van Warven belandden niet in het doel. Daardoor moesten uiteindelijk de geelzwarten met verlies het veld verlaten.