EFC'58 blijft in actie voor Spieren voor Spieren

ERMELO - Nam Kees Veerman, het aanstaande kersverse bestuurslid bij EFC’58 bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd ZA tegen Utrecht de rol van Erik ten Hag, trainer bij Utrecht over? En wat deed Yarik, de zoon van Kees die zondag vlak voor de wedstrijd op de stoel van AZ trainer John van den Brom? Vragen die pr man Ed Bok graag beantwoordt.

Het ging namelijk niet over voetbal, maar over de stichting Spieren voor Spieren waarvoor Kees en Yarik naar Alkmaar waren afgereisd. Bij de Ermelose Football Club loopt al vanaf 2008 een actie waarbij de club, vanuit hun sociale en lokale betrokkenheid geld doneert aan Goede Doelen. De actie houdt in dat uit de huuropbrengst van reclameborden twee goede doelen en het jeugdfonds van de vereniging gesteund worden. Dit gebeurt door de simpele verdeelsleutel, opbrengst gedeeld door drie! In dat kader heeft het Holtrop Hospice de afgelopen jaren al 30.000 euro mogen ontvangen en ook KiKa net als het jeugdfonds van EFC’58 meermaals een cheque van 5.000 euro op hun rekening mochten bijschrijven.

Ambassadeur

Het afgelopen seizoen is ‘Spieren voor Spieren’ het nieuwe ‘goede doel’ geworden van de actie. Zo mocht, tijdens de ‘efc dag’ afgelopen juni Joyce Brandt, samen met ‘kind ambassadeur’ Iker een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. Dat Spieren voor Spieren dat initiatief enorm waardeert bleek al eerder toen twee afgevaardigden van EFC waren uitgenodigd om een bezoek aan de Apenheul te brengen waar die dag kinderen met een spierziekte te gast waren. Nu mochten opnieuw twee personen namens EFC naar het ‘persmoment’ rond de wedstrijd AZ tegen Utrecht waar de cheque nog eens officieel aan Spieren voor Spieren werd uitgereikt. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen. Binnenkort komt de club met een nieuwe actie die er op gericht is ‘Spieren voor Spieren’ te steunen!