Publiek grote verliezer

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft zaterdag in haar thuiswedstrijd tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht een matige partij afgeleverd. Het publiek kreeg geen enkele geelzwarte kans op een doelpunt voorgeschoteld. Met name het laatste kwartier zakte de thuisploeg ver weg.

ASWH stopte de eerste helft veel energie in de wedstrijd waardoor DVS’33 Ermelo flink aan de bak moest. Trainer Bert van Hunensteijn had opdracht gegeven om bij balbezit van ASWH diep terug te zakken. Daardoor kreeg de uitploeg alle gelegenheid om op te bouwen en de lange bal achter de verdediging van de Ermeloërs te leggen waar drie fysiek sterke spitsen voor veel dreiging zorgden. Met deze terugwaardse tactiek probeerde Hunensteijn een vroege achterstand te voorkomen. Daarmee trok DVS’33 Ermelo de lijn niet door die het vorige week in de tweede helft had ingezet namelijk met geloof in eigen kunnen strijden voor een doelpunt. Op de momenten dat de geelzwarten na twintig minuten wat meer probeerde te spelen, kwam er gelijk enige dreiging. Het was ASWH dat in de 40e minuut een dot van een kans kreeg. Spits Peter de Lange kreeg na een steekpas de vrije doorgang maar voor doelman Eppink schoot hij hoog over.

Niet begrepen

In de rust was de algemene mening dat DVS’33 Ermelo zou gaan profiteren van de tomeloze inzet die de uitploeg had getoond; dit zouden de gasten niet volhouden. De Ermeloërs begonnen dan ook beter aan de tweede helft. Er werd meer van achter opgebouwd en het spel werd van links naar rechts en van rechts naar links verplaatst zonder dat er echt grote kansen kwamen. ASWH stopte er alleen maar meer energie in en DVS kreeg het daar moeilijk mee. Na een kwartier was de opleving van DVS’33 Ermelo ten einde en had de uitploeg het weer voor het zeggen. De ploeg van Bert van Hunensteijn ging terug met Niels Buitenhuijs als schrijnend voorbeeld. De middenvelder kwam meer en meer voorstopper te spelen daar waar Holla en Camara juist alles onder controle hadden. Hunensteijn wisselde opvallend genoeg niet Buitenhuijs, die er doorheen leek te zitten, maar Mike Arends die vooral de eerste helft geen enkele fatsoenlijke bal toegespeeld had gekregen. Het gat tussen voor- en achterhoede werd groter en groter en het niveau van de wedstrijd lager en lager. DVS’33 Ermelo kwam goed weg doordat de lat tot tweemaal toe voorkwam dat de gasten op een voorsprong kwamen. Het laatste kwartier kwam de Ermeloërs tot geen enkele fatsoenlijke aanval meer. Na afloop sprak trainer Bert van Hunensteijn van een prachtige, tactisch schouwspel dat waarschijnlijk door het publiek niet begrepen werd. Onbegrijpelijk voor een ploeg met zoveel potentie en ambities. Zonder druk op de bal en met een voorhoede die te scherp staat waardoor het gat tussen achterhoede en voorhoede niet te belopen is, zal het er de komende weken niet beter op worden voor het publiek, hoe ‘tactisch’ schoon het ook mag zijn.