‘Geen mooie wedstrijd, maar onvoorstelbaar spannend’

ERMELO - De spelers van Dindoa 1 en 2 moesten gisteren beiden al vroeg in de middag in Nijkerk aantreden voor de streekderby tegen Sparta Nijkerk. Dindoa 2 had moeite om los te komen van de stug verdedigende Spartanen maar wonnen uiteindelijk met 12-18. Het scoreverloop bleek later bijna identiek te zijn aan dat van Sparta 1 tegen Dindoa 1.

De Nijkerkers kwamen eerst met 3-0 voor en liepen toen uit naar een 6-3 voorsprong. Vanaf dat moment begon Dindoa 1 aan de inhaalrace en het was erop en erover. De Ermeloërs hadden moeite om afstand te kunnen nemen van de thuisploeg. Voor de massaal meegekomen supporters uit Ermelo was het niet het mooiste korfbal, maar wel één van de spannendste partijen. Het verschil tussen de beide ploegen werd de eerste helft, nadat Dindoa de achterstand had omgezet in een voorsprong, niet meer groter dan 2 punten. De blauw-witte formatie was even bang dat Saskia Lieman met een blessure de wedstrijd niet kon uitspelen. Voor haar kwam tijdelijk in het veld de uit Canada terug gekeerde Ellen Haverkamp. Met veel pijn en nog meer moeite wisten de Ermeloërs een rusttand neer te zetten van 9-10.

Verjaardagscadeautje

Gelukkig voor de ploeg van Evert Houtriet kon Saskia Lieman bij het begin van de tweede helft weer volop meespelen. De tweede helft vertoonde de eerste 15 minuten hetzelfde beeld als de eerste helft; twee strijdende ploegen, stevige duels en scores die elkaar in evenwicht hielden. Pas toen Dian Schuurkamp de 14-17 scoorde, leek de ban gebroken; Dindoa scoorde beter, won de reboundduels en ging onder de luide aanmoediging van het Ermelose publiek steeds beter spelen. Mark Bronkhorst gaf de spelers, trainer en publiek op zijn verjaardag een cadeautje door twee minuten voor tijd de voorsprong op vier punten te zetten waarmee de overwinning zeker gesteld was. Dindoa kreeg nog wel een strafworp tegen, maar Jorik Velgersdijk zorgde in de slotminuut voor de eindstand van 19-23. Met deze overwinning nestelt Dindoa zich samen met ASVD op een zekere tweede plaats in de eerste klasse C.