Een goede voorbereiding is het halve werk

ERMELO - Vorig jaar hebben meer dan zestig Ermelose hardlopers zich onder deskundige begeleiding voorbereid op een van de afstanden van de Halve Marathon van Ermelo. Ook dit jaar wordt iedereen de gelegenheid geboden om zich voor te bereiden voor het grootste loopevent van Ermelo. 

De organisatie heeft er weer voor kunnen zorgen dat door middel van sponsoring er geen kosten aan deze voorbereiding verbonden zijn. Bas-Jan Stoute, voorzitter van Stichting HME, is erg blij dat ondernemers uit Ermelo en Loopgroep Visie hun medewerking weer hebben toegezegd. ,,We hopen natuurlijk dat veel Ermeloërs op 2 juni weer aan de start staan. Veel mensen dromen er van om een keer een vijf kilometer te lopen, maar stranden vaak op blessures in de voorbereiding. Dus mensen die eens met hardlopen willen beginnen, kunnen zich aanmelden. Maar ook veel lopers willen de langere afstanden lopen. Dan moet je al meer trainen en ook dat kan in een leuke groep met hetzelfde doel.’’ Paula Benders was vorig jaar erg blij met het initiatief vanuit de HME. ,,We zouden tot maximaal 25 mensen toelaten, maar al op de informatieavond meldden zich meer dan vijftig mensen aan. Dan kun je geen ‘nee’ verkopen dus we zijn qua trainers opgeschaald. We liepen uiteindelijk in vier verschillende groepen en enkele mengden zich ook in onze bestaande groepen. De sfeer was geweldig en velen hebben hun doel gehaald. Dit jaar hebben we daarom maar geen limiet gesteld. Inmiddels hebben we ook weer een aantal gediplomeerde trainers er bij, dus het moet allemaal kunnen.’’

Voorbereiding

Gezondheidspraktijk Mesrits, Intersport Ermelo en autobedrijf Versteeg Buurman maken het mogelijk dat deelnemers geen contributie of cursuskosten betalen. Chantal Pul van Gezondheidspraktijk Mesrits: ,,Lopen is gezond, mits je het ook verantwoord doet. Natuurlijk steunen we dit initiatief. We zullen ook met een actie komen. Vorig jaar begeleiden wij de lopers met een blessure. Dit jaar hebben wij een ander mooie actie in petto waarover we snel meer over zullen vertellen.’’ Vestigingsmanager Harry Versteeg begon ooit zelf bij een beginnerscursus en liep vervolgens na jaren een hele marathon. ,,Beginnen met de rem er op is het credo. Paula weet als geen ander om dit op enthousiaste wijze over te brengen. We hebben vorig jaar erg leuke reacties gekregen. We vinden het mooi om te zien dat dit een echt Ermelo’s evenement is met Ermelose ondernemers die het steunen.’’ Op woensdagavond 21 februari, is er bij InterSport een informatieavond met een aantal leuke presentaties die te maken hebben met verantwoord hardlopen. Wim Meijer zet om 19.00 uur de deuren open van zijn winkel om iedereen welkom te heten. Ook hij heeft een mooie actie in het vooruitzicht gesteld voor de bezoekers. De avond start om 19.30 uur waarbij ook informatie zal worden gegeven over de Halve Marathon Ermelo. Op maandag 5 maart vindt de eerste training plaats. De deelnemers kunnen vervolgens wekelijks ook op donderdagavond en zaterdags trainen.
www.halvemarathonermelo.nl. Aanmelden voor de informatieavond of trainingen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.